22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    J.A.C.E.: H ελληνική ταινία που πρέπει να προσέξετε

    Tο σύνδρομο «Just Another Confused Elephant – Άλλος ένας Μπερδεμένος Ελέφαντας», περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων, πασχίζει να ξεφύγει και υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η ζωή, μια περιπέτεια χωρίς όρια.

    Η ταινία
    Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, που θα προβληθεί στις 8 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους, βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Ατμοσφαιρική και πάνω απ’ όλα ζωντανή και επίκαιρη. Παρουσιάζει ένα θέμα ιδιαίτερα λεπτό και κρίσιμο μέσα από μια κινηματογραφική μεταφορά ρεαλιστική, απόλυτα γνήσια και τραγική. Η «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού «Όλιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Ο Jace, χωρίς πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

    Φεστιβάλ
    Ο διευθυντής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, Yoshie Yatabe εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το J.A.C.E., ανάμεσα στα 15 φιλμ που διαγωνίστηκαν για το βραβείο καλύτερης ταινίας, ανέφερε πως πρόκειται για ένα «κινηματογραφικό αριστούργημα, μια απόλυτα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης»! Τέλος, τόνισε πως, «Χωρίς αναστολές και με πλήρη συνέπεια απέναντι στη βιαιότητα της ιστορίας, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, χρησιμοποιεί την οργή, τον φόβο, τα δάκρυα και το γέλιο με τον πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να επαναφέρει στο κινηματογραφικό μας σκηνικό μια αναπαράσταση της ζωής, τραχιά και ζόρικη όσο η ανθρώπινη καθημερινότητα».
    Το «J.A.C.E.» ξεκίνησε την φεστιβαλική του πορεία από το Τόκιο και συνέχισε αποσπώντας το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, για τη Στεφανία Γουλιώτη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, κέρδισε την εμπιστοσύνη των διανομέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και λίγες ημέρες πριν, έφυγε με το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής από το Βουκουρέστι, στο φετινό Romanian International Film Festival.

    Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
    Πρωταγωνιστούν: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μηνάς Χατζησάββας, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Τσορτέκης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Μπερικόπουλος, Diogo Infante, Franco Trevisi

    *Το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles