17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Jackie Chan: “Η επιτυχία του Warcraft στην Κίνα τρομάζει τους Αμερικανούς”

    Μπορεί να έχει διχάσει κοινό και κριτικούς το Warcraft μέχρι τώρα και να μην έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο το παρήγορο για την παραγωγή είναι πως η ταινία στην Κίνα πάει αέρα αφού μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες έχει συγκεντρώσει 145 εκατομμύρια δολάρια. Η αγορά της τεράστιας χώρας έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι του σινεμά τα τελευταία 2-3 χρόνια, κάνοντας την διαφορά στο box office και έχοντας σώσει την παρτίδα για πολλές ταινίες αφού με τα έσοδα που έβγαλαν στην Κίνα “μπάλωσαν” πολλές τρύπες του budget. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τον action star μύθο Jackie Chan, αυτή η επιτυχία της ταινίας μπορεί να προκαλέσει κι άλλα… φαινόμενα.

    Warcraft-China-Jackie-Chan-1200x600

    “Το Warcraft έκανε 91 εκατομμύρα δολάρια σε δύο μέρες και αυτό έχει τρομάξει τους Αμερικανούς. Εάν μπορούμε να φτιάχνουμε μία ταινία που φέρνει 1.5 δις. δολ. τότε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που σπουδάζουν κινηματογράφο θα μάθουν Κινέζικα, αντί για Αγγλικά” είπε ο Chan μιλώντας στο Shanghai International Film Festival. Ο διάσημος ηθοποιός θέλησε με αυτό τον τρόπο να τονίσει την δυναμική της βιομηχανίας κινηματογράφου της Κίνας, που όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπήρχε στο χάρτη εδώ και δεκαετίες, αλλά τώρα βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική φάση. Και η επιτυχία της ταινίας της Legendary Entertainment, είναι απόδειξη αυτής της δυναμικής. 
    Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Chan εννοούσε πως ελπίζει μία Κινέζικη ταινία θα φτάσει το 1.5 δις. δολ. μόνο στην κινέζικη αγορά ή παγκοσμίως, ωστόσο το μήνυμα της Κινέζικης “επίθεσης” είναι σαφές.
    Είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά το box office στην Κίνα το 2015 συγκέντρωσε 6.678 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Κινέζικη ταινία με τα μεγαλύτερα έσοδα μέχρι σήμερα είναι το The Mermaid του Stephen Chow με 528.6 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο που έφερε στο box office την περασμένη χρονιά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles