16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Θεωρίες συνωμοσίας: Μήπως ο Jack ο αντεροβγάλτης ήταν… γυναίκα;

    Ένα νέο βιβλίο έχει προκαλέσει “θύελλα” ανάμεσα σε ιστορικούς, αναφέροντας ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο “Jack ο αντεροβγάλτης” ήταν στην πραγματικότητα… γυναίκα.

    H Lizzie Williams

    Ένας πρώην δικαστικός, ο 62χρονος John Morris, ονομάζει τη -γεννημένη στην Ουαλία- Lizzie Williams ως το “τέρας του Whitechapel” και ισχυρίζεται ότι σκότωσε τα θύματά της, καθώς δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, αφαιρώντας τις μήτρες τους, ενώ βρισκόταν σε μία “ανισόρροπη” κατάσταση.

    Η Lizzie ήταν η σύζυγος του γιατρού, Sir John Williams, ο οποίος θεωρείται από πολλούς εμπειρογνώμονες του εγκλήματος ως ο κύριος ύποπτος για την πραγματοποίησή του.

    Ο συγγραφέας John Morris από το Birmingham αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στα στοιχεία που συνηγορούν στην άποψή του, περιλαμβάνεται το γεγονός ότι καμία από τις πέντε δολοφονηθείσες πόρνες δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα μίας από αυτές βρισκόταν στα πόδια της με έναν τρόπο που μόνο μια γυναίκα μπορούσε να τοποθετήσει. Επιπλέον, τρία μικρά κουμπιά από την μπότα μίας γυναίκας βρέθηκαν ματωμένα κοντά στο έγκλημα, ενώ τα απομεινάρια από τα ρούχα μίας γυναίκας βρέθηκαν στις στάχτες του τζακιού ενός από τα θύματα. Ο “Jack ο Αντεροβγάλτης” χτύπησε πέντε φορές κατά τη διάρκεια 10 “αιματοβαμμένων εβδομάδων” το 1888. Τα θύματα ήταν όλα πόρνες, σε τρεις από τις οποίες αφαιρέθηκε η μήτρα.

    O πιο γνωστός serial killer της Μεγάλης Βρετανίας ίσως ήταν... γυναίκα

    Η Mary Elizabeth Ann Hugnes ήταν κόρη του Ουαλού βιομήχανου, Richard Hugnes. Παντρεύτηκε τον John Williams το 1872, ενώ, λίγο μετά τους αποτρόπαιους θανάτους, η Lizzy υπέστη νευρικό κλονισμό. Πέθανε από καρκίνο το 1912, χωρίς να ανακριθεί ποτέ από την αστυνομία για τους φόνους.

    Οι ήδη “γνωστές” υποψίες για το σύζυγο της Lizzie Williams…
    O Sir John Williams

    Τον περασμένο Νοέμβριο, βρέθηκε ένα μαχαίρι, που, για κάποιους, κρύβει το μυστικό ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της Βρετανίας. Μία λεπίδα 6 ιντσών, η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Ουαλό χειρουργό Sir John Williams, κύριο ύποπτο για τους φόνους που πραγματοποίησε ο “Jack ο αντεροβγάλτης”. Ο John Williams ήταν χειρουργός της βασιλικής οικογένειας, με ειδίκευση στις αμβλώσεις και ζούσε στο Λονδίνο την εποχή των σφαγών. Έφυγε από εκεί μετά τις δολοφονίες και, αργότερα, ίδρυσε την εθνική βιβλιοθήκη της Ουαλίας στο Aberystwyth. O 49χρονος Tony Williams, απόγονός του, ανακάλυψε τη λεπίδα σε μία κρύπτη της περιουσίας που άφησε ο Ουαλός, μεταξύ των οποίων και τρεις διαφάνειες γυαλιού που περιείχαν επιχρίσματα από μήτρα. Τώρα πιστεύεται ότι υπάρχει κάποιος λόγος που το άφησε αυτό πίσω. Οι περισσότεροι πιστεύουν, έτσι κι αλλιώς, ότι ο δολοφόνος θα πρέπει να είχε κάποιες ιατρικές γνώσεις, λόγω του τρόπου που πραγματοποιήθηκαν τα εγκλήματα.

    Οι υπόλοιποι κύριοι ύποπτοι

    Robert Mann: O ιστορικός Mei Trow αναφέρει ως ύποπτο τον Robert Mann. Γνώριζε καλά από ανατομία, ζούσε στην περιοχή και προερχόταν από φτωχό περιβάλλον. Τα δύο πρώτα θύματα, η Polly Nichols και η Annie Chapman, ήταν γνωστό ότι είχαν παραδοθεί στο νεκροτομείο του.

    Prince Albert Victor: Σύμφωνα με άρθρο του Dr Thomas E.A. Stowell στο περιοδικό “Criminologist” το 1970, σκότωσε τις γυναίκες, αφότου είχε τρελαθεί καθώς έπασχε από σύφιλη.

    Montague John Druitt: Έφερε υποψίες στο πρόσωπό του, καθώς αυτοκτόνησε λίγο μετά την τελευταία δολοφονία. Ωστόσο, έζησε στο Kent και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ο “Jack ο Αντεροβγάλτης” ήταν από το Whitechapel.

    Dr Thomas Neill Cream: Ενας γιατρός με ειδίκευση στις αμβλώσεις. Απαγχονίστηκε το 1892 για διάφορες δολοφονίες που διέπραξε στο Λονδίνο και τα τελευταία του λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν: “Είμαι ο Jack”.

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles