14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Jaga Tab 7 mini Review: Υπερεξοπλισμένο και οικονομικό

    Η εταιρεία Jaga ανακοίνωσε δύο νέες παρουσίες στην Ελληνική αγορά με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό και δελεαστική τιμή. Πρόκειται για δύο tablets με την ονομασία Jaga Tab 10.1 και Jaga Tab 7. Το δεύτερο, αποτελεί και το βασικό θέμα της συγκεκριμένης “mini” παρουσίασης. Αν έχουν γίνει συμβιβασμοί ώστε το κόστος να “πέσει” σε τέτοιο επίπεδο; Και βέβαια έχουν γίνει, αλλά έχει κανείς πρόβλημα με αυτό; Υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ταμπλέτες στην αγορά, και από την πλέον οικονομική έως την καλύτερη όλων, έχουν γίνει κάποιου είδους συμβιβασμοί.

    DSC_0656

    O επεξεργαστής είναι ένας μονοπύρηνος με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται μέσω κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 32GB. Η οθόνη, του έχει διαγώνιο 7 ίντσες και είναι τεχνολογίας TFT. Όπως είναι φυσιολογικό, δεν διεκδικεί δάφνες στον τομέα της ευκρίνειας, και η απόδοση των χρωμάτων και η φωτεινότητα δεν θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς, ωστόσο ο μέσος χρήστης που σκέφτεται… οικονομικά ή ο χρήστης που αγοράζει για πρώτη φορά μία τέτοιου είδους συσκευή, θα μπορέσουν να συμβιώσουν με την συγκεκριμένη υλοποίηση, αφού το συγκεκριμένο tablet έχει κάποιες ξεχωριστές αρετές, για το κόστος του.

    Μία από αυτές είναι ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης τηλεόρασης (MPEG4). Είναι ένα χαρακτηριστικό που σπάνια βλέπουμε σε ταμπλέτα, και αναμφισβήτητα αρκετοί από εσάς θα το βρουν αρκετά χρήσιμο. Όσοι επίσης το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή HDMI – πλήρους μεγέθους – και να συνδέσετε το tablet σε monitor ή στην τηλεόραση σας, ώστε να αυξήσετε σημαντικά το μέγεθος του περιβάλλοντος χρήσης κατά την αναπαραγωγή video για παράδειγμα.

    Το Jaga Tab 7 διαθέτει GPS, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία λειτουργεί κανονικά και χωρίς προβλήματα με την πλειονότητα των εφαρμογών πλοήγησης που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο tablet. Δεν είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, αφού περιορίστηκα στους χάρτες της Google, ωστόσο δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα για να σας το αναφέρω κατά την χρήση.

    Εκτός από το άρθρωμα GPS, δεν απουσιάζει ελεγκτής WiFi (802.11b/g/n) για να το συνδέσετε σε ασύρματα δίκτυα αλλά και Bluetooth. Επίσης, η ύπαρξη καλωδίου microUSB σε USB πλήρους μεγέθους διευκολύνει ιδιαίτερα την εγκατάσταση ενός 3G dongle, ώστε να απολαμβάνετε ταχύτητες 3G όπου και αν βρίσκεστε χρησιμοποιώντας το στικάκι του παρόχου της προτίμησης σας.

    Τον εξοπλισμό συμπληρώνουν δύο κάμερες, μία στην πρόσοψη (για βιντεοκλήσεις, για video chatting μέσω Skype κ.λ.π) και μία στο πίσω μέρος με αισθητήρα 2.0 Megapixels για να τραβάτε φωτογραφίες και video. Η απόδοση της οπίσθιας κάμερας είναι τυπική για το μέγεθος του αισθητήρα και δεν πρέπει να έχετε απαιτήσεις. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2900mAh.

    Ο εξοπλισμός του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος και συμπληρώνεται με μερικά “extras” που περιλαμβάνονται στην συσκευασία, όπως φορτιστή αυτοκινήτου και βάση αυτοκινήτου (αρκετοί θα το χρησιμοποιήσουν ως GPS στο αυτοκίνητο άλλωστε λόγω των διαστάσεων του), φορτιστή και καλώδιο USB καθώς και εγχειρίδιο χρήσης.

    DSC_0662

    Από άποψη εμφάνισης, η ταμπλέτα της Jaga θα έλεγα ότι έχει συμβατική εμφάνιση και συνηθισμένη αισθητική, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι κομψό. Η αίσθηση του πίσω μέρους, με το μαλακό πλαστικό – σαν να συνδυάζεται το “βελούδο” με το λάστιχο, κάπως έτσι μπορώ να περιγράψω την αίσθηση – είναι πολύ ωραία. Σε κάθε περίπτωση δεν σου δίνει την αίσθηση φθηνού υλικού, αλλά ακριβότερου.

    DSC_0657

    Στην πρόσοψη υπάρχουν τα γνωστά πλήκτρα για τις λειτουργίες ενός Android tablet. Το λογισμικό είναι το Android v4.0.3 (Ice Cream Sandwich).

    DSC_0658

     Στο μπροστινό τμήμα αλλά και στο πίσω μέρος, υπάρχουν κάμερες με αισθητήρες 0,3 Megapixel και 2,0 Megapixel αντίστοιχα για φωτογραφίες και video, με τυπική για τους αισθητήρες απόδοση.

    DSC_0659 DSC_0660

    Δεξιά, καθώς κρατάμε την συσκευή υπάρχουν θύρα για ακουστικά, microSD υποδοχή (έως 32GB), θύρα HDMI, microUSB καθώς και η υποδοχή για την φόρτιση

    DSC_0666

     Στο πάνω μέρος έχουμε το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης καθώς και τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου

    DSC_0667

    Στο πίσω μέρος επίσης έχουμε το ηχείο, το οποίο έχει τυπική απόδοση.

    DSC_0669

    Το Jaga Tab 7 καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών και το κόστος του είναι €142. Σκεπτόμενος το κόστος, θα έλεγα ότι πρόκειται για μία αρκετά καλή λύση, για όσους ψάχνουν μία συσκευή για να τα κάνουν σχεδόν όλα χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν σας ενδιαφέρει πρωτίστως ο καλός εξοπλισμός – με ορισμένα χαρακτηριστικά μάλιστα να τα συναντούμε σπάνια σε άλλες συσκευές του είδους – σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος και μικρές διαστάσεις τότε αξίζει να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο tablet.

    Specs: Jaga Tab 7 (Jaga Electronics, €142)

    Λειτουργικό Android v.4.0.3
    Επεξεργαστής Single-Core 1,2GHz
    Μνήμη 4GB storage, 512MB RAM
    Οθόνη 7″ TFT πολλαπλής αφής
    Κάμερα 2.0 MPixel (1600×1200 pixels, video 720p), 0,3Mpixel εμπρόσθια
    Συνδεσιμότητα Bluetooth, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, mini-jack 3,5 χιλ., microUSB 2.0, HDMI, microSD slot, Digital TV Tuner (MPEG4)

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles