14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    James Cameron: Μελέτη αποδεικνύει ότι ο Jack στον Τιτανικό δε μπορούσε να επιβιώσει

    Ο Τιτανικός αποτελεί μια ταινία «σταθμό» στην καριέρα του James Cameron, η οποία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από περίπου 25 χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα, μια συγκεκριμένη σκηνή, αυτή του θανάτου του Jack, έχει γίνει η αφορμή για έντονο debate μεταξύ των fans, αφού αρκετοί ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να σωθούν και οι 2 ήρωες, αν η Rose έκανε απλά λίγο πιο πέρα για να ανέβει και ο αγαπημένος της πάνω στην πόρτα.

    Ο James Cameron, λοιπόν, αποφάσισε να βάλει τέλος στα εν λόγω σχόλια, πραγματοποιώντας μια επιστημονική μελέτη με ειδικούς στην υποθερμία.  Ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε ότι τα στοιχεία απέδειξαν ότι δεν υπήρχε τρόπος να σωθούν και δύο άνθρωποι με το βάρος του Jack και της Rose πάνω σε μια πόρτα. Ο ένας έπρεπε να πεθάνει αναγκαστικά. Συγκεκριμένα ο Cameron ανέφερε:

    «Πήραμε δύο άτομα που είχαν την ίδια μάζα σώματος με την Kate και τον Leo και βάλαμε αισθητήρες παντού. Τους βάλαμε σε παγωμένο νερό και δοκιμάσαμε διαφορετικές μεθόδους για να δούμε αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει».

    Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο προβάλλεται στις αίθουσες το νέο εγχείρημα του James Cameron, που δεν είναι άλλο από το Avatar: The way of water. Ο «Τιτανικός» όμως, με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων θα επιστρέψει στο σινεμά το Φεβρουάριο του 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Scream 6: Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης (trailer)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles