19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    James Cameron: «Ολοκληρώθηκε το ‘Avatar 2’ – Σχεδόν έτοιμο και το ‘Avatar 3’»

    Για όσους δεν το ξέρουν, θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον όχι 1, όχι 2 αλλά 4 sequels της πολύ πετυχημένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 2009, Avatar. Το πρώτο sequel της ταινίας που έκανε ρεκόρ εισπράξεων (το οποίο ξεπέρασε μόλις πέρσι η ταινία “Avengers: Endgame”) είναι ήδη έτοιμο, όμως θα αργήσουμε να το δούμε στις μεγάλες οθόνες λόγω… κορωνοϊού. Μάλιστα, μετά την 2η ταινία που είναι ήδη έτοιμη και θα προβληθεί το 2022, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη James Cameron, θα δούμε και την 3η ταινία, η οποία είναι κατά το 95% της έτοιμη και αυτή.

    Σχεδόν έτοιμα τα ‘Avatar 2’ και ‘Avatar 3’ σύμφωνα με τον James Cameron

    «Είμαστε 100% έτοιμοι για το “Avatar 2” και 95% για το “Avatar 3″», τόνισε ο James Cameron μιλώντας με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ για την πορεία της κινηματογραφικής σειράς. H συζήτηση έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας συνόδου κορυφής της Αυστρίας. Ο  καταξιωμένος σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η ομάδα του εργάζεται επί του παρόντος για να ολοκληρώσει τις επερχόμενες ταινίες.

    Ο Cameron εξήγησε ότι η παραγωγή έχασε περίπου τεσσεράμισι μήνες, λόγω του Covid-19, ο οποίος: «μας χτύπησε, όπως χτύπησε όλους, μας χτύπησε σκληρά». Η κυκλοφορία του ‘Avatar 2’, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, «θα καθυστερήσει ένα ολόκληρο έτος», λόγω της πανδημίας και του lockdown πρόσθεσε ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας.

    Στο Avatar 2, ο Jake και η Neytiri έχουν φτιάξει την δική τους οικογένεια, όμως μία απειλή επιστρέφει να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε, αναγκάζοντάς τους να ανακαλύψουν νέες περιοχές του πλανήτη Pandora.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο James Cameron ξεκίνησε να γράφει το σενάριο για το Avatar το 1994 με σκοπό να κυκλοφορήσει την ταινία το 1999, κάτι που δεν επέτρεπε η τεχνολογία της εποχής. To Avatar 2 θα κυκλοφορούσε αρχικά το 2014, όμως η απόφαση να υπάρξουν άλλα 3 sequels καθυστέρησε την παραγωγή τους. Ακόμη, η ύπαρξη των sequels απαιτούσε την εφεύρεση νέων κινηματογραφικών τεχνικών και τεχνολογιών ώστε να αποτυπωθεί στην οθόνη το όραμα του Cameron.

    Η παραγωγή των επόμενων sequels – ‘Avatar 4’ και ‘Avatar 5’

    Τον Ιούλιο, η Disney άλλαξε όλες τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών «Avatar», μεταθέτοντας την πρεμιέρα του «Avatar 2» για τις 16 Δεκεμβρίου 2022 και του «Avatar 3» για τις 20 Δεκεμβρίου 2024. Η τέταρτη και η πέμπτη ταινία αναμένονται το 2026 και το 2028.

    Ο Κάμερον και ο παραγωγός Τζον Λαντάου ταξίδεψαν στη Νέα Ζηλανδία τον Ιούνιο για να επιστρέψουν στη δουλειά, αφού η παραγωγή είχε σταματήσει εξ αιτίας του κορωνοϊού τον περασμένο Μάρτιο. Ειδική άδεια εισόδου στη χώρα δόθηκε επίσης και σε 55 μέλη του συνεργείου.

    «Είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε ξανά. Είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα και έχουμε λίγο έως πολύ φυσιολογική ζωή εδώ. Ήμασταν πολύ τυχεροί, οπότε δεν βλέπω εμπόδια για να ολοκληρώσουμε την ταινία, να ολοκληρώσουμε και τις δύο», είπε ο Κάμερον στον Σβαρτζενέγκερ

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles