16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    JBL Charge 5 Hands-On Review: «Ready to… Charge»!

    Η σειρά φορητών Bluetooth ηχείων της JBL, Charge, είναι από τις πιο πετυχημένες που έχει κυκλοφορήσει η δημοφιλής εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στον καλό και ποιοτικό ήχο, αλλά και στα ηχεία που σχεδιάστηκαν για να αντέχουν. Για αυτό και το 5ης γενιάς JBL Charge, όχι μόνο ακολουθεί την κληρονομιά που τους άφησαν τα προηγούμενα ηχεία της σειράς, αλλά παράλληλα εξελίσσει ακόμη περισσότερο τη κεντρική φιλοσοφία των rugged Charge, η οποία δεν είναι άλλη από το να προσφέρει ασυναγώνιστο ήχο με σούπερ μπάσα, εντυπωσιακά φορητό χαρακτήρα και φυσικά εκπληκτική αντοχή, καθώς είναι πραγματικά… ανίκητο και άθραυστο. O διάδοχος του JBL Charge 4 είναι εδώ και παρακάτω θα γνωρίσουμε όλους τους λόγους που το εν λόγω φορητό Bluetooth speaker μπορεί άνετα να γίνει το απόλυτο sound gadget του καλοκαιριού και ένας απαραίτητος σύντροφος στις εξορμήσεις σας στη φύση και στις outdoor περιπέτειες σας…

    Ξεκινώντας πρώτα από το design που ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές των προηγούμενων μοντέλων Charge, εδώ με το πρώτο άγγιγμα είναι εμφανές το πόσο στιβαρό και ανθεκτικό είναι. Κατασκευασμένο από σκληρό καουτσούκ, ποιοτικό πλαστικό και λαστιχένια buttons, το JBL Charge 5 είναι σχεδιασμένο για να αντέχει σε πάσης φύσεως «κακουχίες». Για αυτό και φέρει πιστοποίηση IP67 που σημαίνει ότι δεν μασάει εάν έρθει σε επαφή με το νερό (μπορεί να κάνει ακόμη και «βουτιά» σε βάθος 1.5 μέτρου) ή τη σκόνη, ακόμη και εάν το… «θάψετε» στην άμμο. Στιβαρό από άκρη σε άκρη και με διαστάσεις που δεν καθιστούν απαγορευτική τη μεταφορά του, καθώς μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε ένα οποιοδήποτε backpack, το JBL Charge 5 είναι σχεδιασμένο για να φέρνει εις πέρας ακόμη και τις πιο… επικίνδυνες αποστολές!

    Κοιτάζοντας το πιο προσεκτικά, διαπιστώνουμε ότι όλα τα buttons ελέγχου βρίσκονται τοποθετημένα στην επάνω πλευρά του ηχείου. Εκεί θα συναντήσετε το ON/OFF button, το button για την ενεργοποίηση του Bluetooth, τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης ο ειδικό πλήκτρο Party boost, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να το συνδέσετε και με άλλα ηχεία της JBL και έτσι να δημιουργήσει ένα full ενιαίο και ολοκληρωμένο σύνολο (γιατί εκτός από το εξωτερικό περιβάλλον το Charge 5 μπορεί να βρεθεί και σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας). Στο μέσον υπάρχει και η ενδεικτική λυχνία που πιστοποιεί ότι το ηχείο είναι ενεργοποιημένο, ενώ στην πίσω πλευρά υπάρχει μια micro-USB θύρα για τη φόρτιση και μια ακόμη USB σε περίπτωση που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και ως Power Bank.

    Το νέο μέλος στην οικογένεια των Charge έρχεται με έναν bass driver, ένα dome tweeter και δύο passive bass radiators με την ισχύ του να ανέρχεται στα 30W RMS για το μπάσο και 10 Watts RMS για το tweeter υιοθετώντας την «δοκιμασμένη» (και βραβευμένη) ηχητική τεχνολογία JBL Pro Sound. To ηχητικό αποτέλεσμα που παράγεται από το παραπάνω setup είναι πραγματικά κορυφαίο, με crystal clear πεντακάθαρη απόδοση και «boombastic» μπάσα που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Η δε ένταση είναι ιδανική και ακόμη και εάν θέλετε να την φτάσετε στο 100% θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παραμόρφωση, με τον ποιοτικό ήχο να πλημμυρίζει το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το JBL Charge συνδέεται με την τεχνολογία Bluetooth 5.1 για ακόμη πιο σταθερές και γρήγορες συνδέσεις, παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα και για ταυτόχρονη σύνδεση δύο mobile συσκευών (για παράδειγμα ένα tablet και ένα smartphone).

    Και επειδή πάντοτε το ζητούμενο σε ένα φορητό Bluetooth ηχείο είναι η αυτονομία, το Charge 5 διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 750mAh, πράγμα που μεταφράζεται σε 20 και πλέον ώρες μουσικού playback με μόλις μία φόρτιση. Τέλος, το rugged ηχείο της JBL έρχεται σε σε μαύρο, μπλε, πράσινο, γκρι, κόκκινο, ροζ, βεραμάν, camo και άσπρο χρώμα, δίνοντας έτσι μια μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών στους users.

    Σε γενικές γραμμές, το JBL Charge 5 συνεχίζει την εξαιρετική κληρονομιά των Charge ηχείων και παρόλο που κοστίζει το κάτι παραπάνω (θα το βρείτε στα 199 ευρώ) είναι ένα portable Bluetooth ηχείο που θα σας κρατήσει μοναδική συντροφιά στις εξορμήσεις σας με το πηγαίο δυναμισμό που βγάζει, αλλά και την εξαιρετική αντοχή. Αδιαμφισβήτητα μια top επιλογή για την κατηγορία του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles