19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Jeff Bezos: Σε φιλανθρωπίες θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του

    Κάποτε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, σήμερα είναι ο 4ος στην κατάταξη. Ο λόγος για τον Jeff Bezos, τον ιδρυτή της Amazon, που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει «στροφή» στο διάστημα και τη φιλανθρωπία.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Bezos δήλωσε ότι σκοπεύει να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το μεγαλύτερο μέρος τις αμύθητης περιουσίας του σταδιακά στη διάρκεια της ζωής του, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 124 δις. δολάρια.

    Ο Bezos ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρούμε πώς να το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Δεν είναι εύκολο. Η οικοδόμηση της Amazon δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά, ένα σωρό πολύ έξυπνων συναδέλφων, σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων και διαπιστώνω ότι η ευεργεσία, η φιλανθρωπία είναι πολύ παρόμοια. Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι με τους οποίους νομίζω ότι θα μπορούσατε να κάνετε και εσείς αναποτελεσματικά πράγματα. Οπότε πρέπει να το σκεφτείς προσεκτικά και πρέπει να έχεις λαμπρούς ανθρώπους στην ομάδα».

    Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος πάντως δε διευκρίνισε το ακριβές ποσό που σκοπεύει να δωρίσει “για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής” και τον “διχασμό στην αμερικανική κοινωνία και την πολιτική”, ούτε έχει υπογράψει το “Giving Pledge” όπως άλλοι δισεκατομμυριούχοι που δωρίζουν μέρος της περιουσίας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Black Friday ήταν μια ιδέα της τροχαίας – και δεν κάνουμε πλάκα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles