22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    «Έτσι σχεδιάσαμε το Moto 360 smartwatch»

    Από την περασμένη Τρίτη το βράδυ, η συζήτηση της κοινότητας των gadget lovers περιστρέφεται γύρω από ένα και μοναδικό θέμα: το Moto 360. Γιατί; Για εμάς, αλλά και για τους περισσότερους, ο λόγος που μας γοήτευσε είναι γιατί είναι το πρώτο smart watch smartwatch που έχει ανακοινωθεί έως τώρα. Τι εννοούμε με αυτό; Μα ότι είναι το πρώτο smartwatch που είναι και έξυπνο (Android Wear, σύνδεση στο διαδίκτυο, πολλαπλές πληροφορίες) και ρολόι. Ο επικεφαλής των σχεδιαστών της Motorola, Jim Wicks, σε συνέντευξή του στο Verge, αφηγείται στην ιστορία πώς κατέληξε η Motorola στον σχεδιασμό του Moto 360.

    Moto 360 Cafe

    Στη συνέντευξη αυτή ο Wicks αποκαλύπτει πως ο σχεδιασμός πέρασε από 2 βασικές φάσεις κι ένα μεγάλο αριθμό από πρότυπες συσκευές μέχρι να φτάσουν στο σημείο να καταλήξουν σε μία καλή ιδέα, η οποία «θα ήταν η εφαρμογή για το τι σημαίνει smartwatch», αλλά και να καταλήξουν σε ένα σχεδιασμό που θα ήταν οικείος για όλους εκείνους που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ρολόι. Ως αξεσουάρ μόδας, εκτός από εργαλείο χρηστικότητας, το ρολόι έχει καθιερωθεί με πολύ συγκεκριμένα σχήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και το στρογγυλό σχήμα, όσο κι αν προσπάθησαν τα παλαιότερα χρόνια περισσότερο «Ιαπωνικές» επιρροές να το επανεφεύρουν, με τα τετράγωνα ψηφιακά ρολόγια, επιβεβαιώνεται μέσα στις δεκαετίες.

    Ο Wicks και η ομάδα του ήθελαν να φτιάξουν το Moto 360 «να το δείξουν σε ανθρώπους που ασχολούνται με τον χώρο και να ακούσουν την φράση ‘ναι, αυτό είναι ρολόι’», ενώ παράλληλα ήθελαν να παρουσιάσουν στους καταναλωτές μία συσκευή που δεν θα τους ξένιζε, αλλά θα μπορούσαν να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

    Με ενδιαφέρον διαβάζουμε την επισήμανση του Wicks για τα ρολόγια και το γεγονός ότι, δεν τα κοιτάζουμε για να δούμε τι ώρα είναι. Τα κοιτάζουμε πια για να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μία συγκεκριμένη ώρα, άρα τα κοιτάζουμε για μία πιο σημαντική πληροφορία. Έτσι, η ιδέα ενός έξυπνου ρολογιού μπορεί να έρθει σαν συμπλήρωμα μίας ήδη οικείας διαδικασίας για εμάς. Με τη διαφορά πως, αντί να σκεφτόμαστε όλα αυτά που έχουμε να κάνουμε κοιτάζοντας το ρολόι, να τα βλέπουμε στην οθόνη του.

    Τι ΔΕΝ είπε ο Jim Wicks;

    Moto360__Metal_RGB

    Ναι, σίγουρα η Motorola με το Moto 360 δείχνει το πρώτο gadget που μπορεί αν ονομάζεται smartwatch: είναι κυριολεκτικά έξυπνο και κυριολεκτικά ρολόι. Και σε αντίθεση της πιο «Ιαπωνικής» σχεδιαστικής προσέγγισης της δεκαετίας του 1970 που έχουν οι υπόλοιποι (μέχρι τώρα) κατασκευαστές, το Moto 360 είναι πανέμορφα οικείο. Ο Jim Wicks όμως δεν αποκάλυψε τίποτα που αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του Moto 360. Ούτε καν τις διαστάσεις του. Είναι μεγάλο; Πόσο μεγάλο; Ο ίδιος λέει στο The Verge ότι δεν είναι πολύ μεγάλο… αλλά δεν είναι και μικρό.

    Δεν αποκαλύπτει καμία λεπτομέρεια για τους επεξεργαστές του, το πόσο ισχυρό είναι το μικρόφωνο που θα «ακούει» τις φωνητικές εντολές, ποια είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην οθόνη προκειμένου να μπορεί κάποιος να έχει δύο όψεις, αυτή του ρολογιού και του Android Wear. Δεν μας λέει τίποτα για την αυτονομία της μπαταρίας του, ή τον τρόπο που θα συνδέεται στο διαδίκτυο για να λειτουργούν οι εφαρμογές. Θα μπορεί να είναι αυτόνομο ή θα «σετάρεται» με τα Android smartphone μας;

    Πολλά είναι αυτά που θέλουμε να μάθουμε για το Moto 360. Και φυσικά θέλουμε να μάθουμε την διαθεσιμότητά του σε χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και την τιμή του. Αλλά για όλα αυτά, μάλλον θα περιμένουμε το καλοκαίρι που πλησιάζει, σχετικά, σύντομα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles