20.6 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    John B. Goodenough: Έφυγε από τη ζωή ο “πατέρας” της μπαταρίας ιόντων λιθίου

    Ο John B. Goodenough, ο βραβευμένος με Νόμπελ μηχανικός που η συμβολή του στην ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου έφερε την επανάσταση στις φορητές συσκευές, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών.

    Η είδηση έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, όπου ο Goodenough υπηρέτησε ως μέλος του διδακτικού προσωπικού για 37 χρόνια. Η αιτία θανάτου του δεν έγινε γνωστή.

    “Η κληρονομιά του John ως λαμπρού επιστήμονα είναι ανυπολόγιστη, καθώς οι ανακαλύψεις του βελτίωσαν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο πρόεδρος του UT Austin Jay Hartzell σε δήλωσή του τη Δευτέρα. Ο Goodenough βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη και ανάπτυξη στη δεκαετία του 1980 υλικών που επέτρεψαν μια πιο σταθερή και ισχυρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

    Ο John B. Goodenough έγινε ο γηραιότερος νικητής του βραβείου Νόμπελ στα 97 του χρόνια, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο για την ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου το 2019, μαζί με τους M. Stanley Whittingham και Akira Yoshino. Οι μεμονωμένες ανακαλύψεις των τριών στην τεχνολογία μπαταριών «δημιούργησαν έναν επαναφορτιζόμενο κόσμο» στον οποίο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και laptops έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Audiobooks: Επενδύει στο Bookvoice.gr το Public Group

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles