19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Jurassic Park: Η στιγμή που άλλαξε το σινεμά

    Πριν το 1993 δεν ήξερε κανείς πως “είναι” να τρέχεις ανάμεσα σε τυραννόσαυρους, να έχεις βροντόσαυρους να κυνηγούν το τζιπάκι σου, και δεν ξέρω τι άλλο σε γιγαντιαία σαύρα να παίζει ένα πολύ πολύ επικίνδυνο κρυφτό μαζί σου στην κουζίνα. Μετά το Jurrasic Park, το κοινό όχι μόνο το “έζησε” κι αυτό, αλλά ξεκίνησε να βιώνει την CGI εποχή του κινηματογράφου, όπου αμέτρητα θαύματα θα άρχιζαν να ξεπηδούν από τις οθόνες και τα ειδικά εφέ δεν θα περιορίζονταν στην stop motion τεχνική.

    jurassic-park-image-4

    Που ήταν η αρχική ιδέα και το βασικό πλάνο για να βασιστεί το 
    Jurassic Park του Steven Spielberg. Όταν ζήτησε όμως από την Industrial Light and Magic δύο τρεις CGI προσθήκες για να δώσει ώθηση και αληθοφάνεια στους “ψεύτικους” δεινόσαυρούς του, εκείνοι αποφάσισαν να αλλάξουν το ρου της ταινίας και μαζί του κινηματογράφου. Η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντελώς CGI δεινόσαυρους και να μεταμορφώσουν εντελώς την εικόνα και πλοκή της ταινίας (ο Spielberg άλλαξε το τέλος του σεναρίου δεδομένης της ευκολίας που του πρόσφεραν τα ειδικά εφέ), καταγράφεται στο απίθανο mini ντοκιμαντέρ, που ανέβασε στο YouTube το Academy Originals channel.

    Είναι αμέτρητα τα βασισμένα στα CGI blockbuster που ακολούθησαν το 1993 και το πρώτο Jurassic Park. Κι όμως γυρνώντας πίσω, με την νοσταλγία όσο γίνεται πιο μετριασμένη, αυτά τα τέρατα αποτέλεσαν ένα momentum για την box office πραγματικότητα, αλλά και το κινηματογραφικό όραμα, που δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι εύκολα. Το θεματικό πάρκο που έστησαν οι επιστήμονες με τους κλωνοποιημένους δεινόσαυρους, αποτέλεσε ένα περιπετειώδες, διαστάσεων φιλμ, κάτι στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το όραμα μίας ομάδας που είδαν στα ειδικά εφέ το μέλλον του κινηματογράφου. Δείτε το ντοκιμαντέρ και θυμηθείτε γιατί όταν απέκτησαν κίνηση εκείνες οι σαύρες, άλλαξε η μοίρα ολόκληρου του σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles