14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Justin Beiber, Paris Hilton και Madonna στα δικαστήρια για απάτη με NFTs

    Το προηγούμενο έτος έγινε αρκετά μεγάλος ντόρος με τα NFTs, αφού πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να επενδύσουν σε ψηφιακά έργα τέχνης, μέχρι τη στιγμή που έσκασε η «φούσκα» και χάθηκαν εκατομμύρια. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι celebrities που επένδυσαν στα NFTs και τα προώθησαν μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, όπως ακριβώς γινόταν και με τα κρυπτονομίσματα.
    Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί από αυτούς θα περάσουν μια βόλτα από το δικαστήριο, αφού μια ομαδική αγωγή κατατέθηκε πρόσφατα εις βάρος δεκάδων celebrities που προωθούσαν NFTs χωρίς να δηλώνουν ότι πληρώνονται από την εταιρεία. Πρόκειται για δημοφιλή πρόσωπα όπως οι Justin Beiber, Paris Hilton, Jimmy Fallon και Madonna που προωθούσαν τους περιβόητους πιθήκους για λογαριασμό του Yuga Labs, προκαλώντας οικονομική καταστροφή στους followers που προχώρησαν σε επένδυση.


    Η αγωγή έχει ως στόχο χρηματική αποζημίωση της τάξεως των 5 εκατ. δολαρίων για λογαριασμό των εναγόντων, αφού κάνει λόγο για μια περίτεχνη πλεκτάνη που αύξησε την αξία των Bored Ape, την ώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι πλούτιζαν κρυφά μέσω ενός κρυφού συστήματος πληρωμών που ξέπλενε χρήμα μέσα από τρίτη εταιρία πληρωμών.

    Σημειώνεται ότι σε παρόμοια παγίδα έπεσε πρόσφατα και η Kim Kardashian, η οποία έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 250.000 δολαρίων για να προωθήσει στους followers της το κρυπτονόμισμα EthereumMax, παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι πληρώθηκε για την εν λόγω ανάρτηση. Η ¨καμπάνα” ήταν βαριά, αφού η γνωστή περσόνα θα πληρώσει πρόστιμο της τάξεως του 1.26 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο gaming YouTuber Markiplier στο OnlyFans! “Κράσαρε” η πλατφόρμα από την υπερβολική κίνηση

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles