13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Καλό το 5G, όμως η LG έχει ήδη περάσει στο… 6G! Πετυχημένο πείραμα μετάδοσης data με ταχύτητες που κόβουν την ανάσα!

    Μπορεί οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να βρίσκονται στη φάση που επιχειρούν να «πυκνώσουν» τα δίκτυα 5G και να βελτιώσουν τις δυνατότητες τους, παρόλα αυτά οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που ασχολούνται με το κομμάτι των υποδομών έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και στο 6G! Συγκεκριμένα, πρόσφατα η LG κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την πειραματική εκπομπή σήματος στο φάσμα του 6G, δοκιμάζοντας μετάδοση δεδομένων που  άγγιξε τα 6G Terahertz. Όπως έγινε γνωστό, η δοκιμή αυτή έλαβε χώρα στην πόλη του Βερολίνου και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μελλοντική δυνατότητα διάδοσης των δικτύων 6G στις αστικές περιοχές.

    H LG και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν έναν ενισχυτή σήματος που έπαιξε στο φάσμα των 20dbM στη συχνότητα των 155 – 175GHz. Επιπλέον για την δοκιμή χρησιμοποιήθηκε ένας ειδικός ενισχυτής μείωσης θορύβου, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του σήματος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Dr. Kim Byoung-hoon, CTO και EVP της LG Electronics: «Με την πετυχημένη επίδειξη των δυνατοτήτων του 6G βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά για να επιτύχουμε ταχύτητες που αγγίζουν το 1 terabit (ΤΒ) το δευτερόλεπτο, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται στον αστικό ιστό. Είμαστε βέβαιοι ότι το 6G θα αποτελέσει έναν καταλύτη στις επιχειρήσεις του μέλλοντος, προσφέροντας παράλληλα νέες εμπειρίες στους χρήστες και σίγουρα η LG δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης  των τηλεπικοινωνιών».

    Συγκρίνοντας το 5G που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να αποκτάει mainstream status, το 6G αναμένεται να αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα, προσφέροντας 50 φορές μεγαλύτερη μετάδοση data, ενώ παράλληλα θα μειώνει το latency κατά 10 φορές, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία. Για να κατανοήσετε τη διαφορά μεγέθους μια καλή ταχύτητα από έναν πάροχο ανέρχεται στα 3 με 5 Gbps. Φυσικά, καλό είναι σε αυτό το σημείο να… προσγειωθούμε στη γη, καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για 6G. Από το 2025 και έπειτα αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπτυξη των πρώτων 6G υποδομών, ενώ η εμπορική εκμετάλλευση και χρήση αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2029.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles