21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    «Καπνός» έγιναν τα Huawei Mate 40 στη Κίνα, καθώς εξαντλήθηκε όλο το stock!

    Μπορεί η Huawei να αντιμετωπίζει μια σειρά από δυσκολίες στις Η.Π.Α και σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, ωστόσο στη Κίνα πραγματικά… σαρώνει! Με το που έκανε την εμφάνιση του το Mate 40, επικράτησε πραγματικός χαμός, καθώς ειδικότερα τα pro μοντέλα εξαφανίστηκαν σε χρόνο… dt!

    Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της κινεζικής αγοράς, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει ξανά επάρκεια. Το εν λόγω πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η TSMC σταμάτησε στις 15 Σεπτεμβρίου να προμηθεύει με chips τα εργοστάσια της κινεζικής εταιρείας λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. H εταιρεία που εδρεύει στην Ταϊβάν, αν και προσφάτως πήρε άδεια για να ξεκινήσει τη δραστηριότητα της κανονικά, ωστόσο είναι άγνωστό ένα μπορεί να παραδώσει chips με τεχνολογία των 5nm στην κινεζική εταιρεία. Όπως ήδη θα θυμόσαστε τα smartphones της σειράς Mate 40 ανακοινώθηκαν στις 22 Οκτωβρίου και η διαδικασία του pre-ordering ξεκίνησε την αμέσως επόμενη μέρα. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η προβλεπόμενη ζήτηση για το 2020 σε Kirin 9000 chipsets αγγίζει τα 10 εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή η TSMC κατάφερε να παραδώσει 9 εκατομμύρια, οπότε η έλλειψη ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο. Ελπίζουμε πάντως ότι κάποια στιγμή θα το δούμε και από τα μέρη μας, καθώς πρόκειται για μια συσκευή που πραγματικά «μετράει» (θυμηθείτε τις πρώτες μας εντυπώσεις από το Mate 40 κάνοντας κλικ εδώ)!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles