15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Καραντίνα και …Κλασικό Σινεμά – Κτήρια μεταμορφώνονται σε Κινηματογραφικές Οθόνες – Υπέροχη Ιδέα!

    Ενόσω βρισκόμαστε στην μέση μίας πρωτοφανούς πανδημίας, που ειδικά για την γειτονική Ιταλία έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, κάποιοι προσαρμόζονται. Στην Ρώμη, μπορεί οι δρόμοι να είναι έρημοι και το κλίμα δυσάρεστο αλλά οι τοίχοι των κτηρίων μεταμορφώνονται σε οθόνες που μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια του κλασικού κινηματογράφου.

    Γίνονται κάθε βράδυ προβολές εμβληματικών ταινιών μέσω προτζέκτορα. Ένας εναλλακτικός τρόπος να έχουν οι απομονωμένοι κάτοικοι μία κινηματογραφική εμπειρία.

    «Η ιδέα γεννήθηκε τυχαία στο μυαλό μας» – λέει ο υπεύθυνος Bettini – «όταν πολλά παιδιά μας είπαν με παράπονο ότι η πόλη είναι πλέον σκοτεινή και βουβή».

    ιταλία κτήρια προτζέκτορας

    Μπορεί να επικρατεί νεκρική σιγή πολλές ώρες τις ημέρας λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών αλλά σίγουρα θα ακούγονται χειροκροτήματα, όταν όλη η γειτονιά θα γίνεται ξανά μάρτυρας του φιλιού του Χάμφρευ Μπόγκαρτ στην Ίνγκριντ Μπέργκμαν στην «Καζαμπλάνκα». Ή σκεφτείτε, εκεί που κάθεστε βλέπετε ξαφνικά τον Hulk να ξεπροβάλει στο μπαλκόνι σας.

    Το πρότζεκτ αποτελεί καμπάνια του Cinema da Casa και λαμβάνει χώρα κάθε βράδυ στις 22:00. «Πίσω» από το εγχείρημα κρύβεται το Alice in Città, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

    Όσοι βρίσκονται μακρυά από τα εν λόγω κτήρια, μπορούν να συντονιστούν στο προφίλ στο facebook του Alice in Città ώστε να απολαύσουν και εκείνοι κάθε μέρα και από άλλη εμβληματική ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Πατήστε εδώ.

    Το εγχείρημα έγινε σύντομα viral και πολλές άλλες πόλεις το υιοθέτησαν και εκείνες. Μεταξύ τους το Τορίνο, η Πίζα, το Παλέρμο και η Φλωρεντία.

    Θρυλικές ταινίες αναλαμβάνουν να δώσουν ζωή στις σκοτεινές γειτονιές

    ιταλία κτήρια προτζέκτορας

    Μερικές από τις θρυλικές ταινίες που έχουν προβληθεί μέχρι τώρα είναι το «Σινεμά ο Παράδεισος» του Giuseppe Tornatore, και οι «Μοντέρνοι Καιροί» του Charlie Chaplin. Επίσης, Ιταλοί είδαν τον Tom Hanks να τρέχει στο Forrest Gump, τον John Travolta να χορεύει με την Uma Thurman στο Pulp Fiction αλλά και οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να δουν τα κλασικά: Mary Poppins και «Οι Αριστόγατες».

     

    Έχετε προτζέκτορα; Δώστε φως στην πόλη σας! 

    Δεν είναι υπέροχη ιδέα; Μπορείτε και εσείς να πάρετε τον προτζέκτορά σας και να χρησιμοποιήσετε …τον τοίχο της απέναντι πολυκατοικίας ως οθόνη. Αφήστε να περάσουν λίγες μέρες και να ανοίξει ο καιρός ξανά και απολαύστε μία κινηματογραφική εμπειρία, ακόμη και εάν είστε σε καραντίνα.

    κτήρια κινηματογραφικές οθόνες

    ιταλία κτήρια προτζέκτορας

    ιταλία κτήρια προτζέκτορας ιταλία κτήρια προτζέκτορας

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles