28.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Κατά μέτωπον… επίθεση στην Apple για διαφήμιση του iPad Pro

    Μια διαφήμιση της Apple για το νέο tablet iPad Pro που δείχνει μια πρέσα να συνθλίβει κυριολεκτικά μια τηλεόραση, μουσικά όργανα, βιβλία και πολλά άλλα πυροδότησε την οργισμένη αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου, μεγάλων ονομάτων του Χόλυγουντ και στελεχών από διάφορες βιομηχανίες.

    Η διαφήμιση, με τίτλο “Crush!“, δείχνει διάφορα αντικείμενα – συμπεριλαμβανομένου ενός πικάπ, ενός πιάνου, μιας κιθάρας, μιας παλιάς τηλεόρασης, φωτογραφικών μηχανών, μιας γραφομηχανής, βιβλίων, κουτιών και σωλήνων μπογιάς και μιας κλασικής μηχανής παιχνιδιών arcade – που συμπιέζονται στο νέο iPad Pro. Το σποτ συνοδεύεται από το soundtrack “All I Ever Need Is You” των Sonny και Cher.

    Δείτε τη διαφήμιση του iPad Pro παρακάτω:

    Η ιδέα, φυσικά, είναι ότι το iPad Pro σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, να ακούτε και να δημιουργείτε μουσική, να παίζετε παιχνίδια, να διαβάζετε βιβλία, να τραβάτε φωτογραφίες, να τραβάτε βίντεο και πολλά άλλα – χρησιμοποιώντας μια συσκευή που είναι λεπτότερη από ποτέ.

    Ωστόσο, η διαφήμιση έχει ερμηνευθεί περισσότερο ως οπτική απεικόνιση της καταστροφής των πολιτιστικών βιομηχανιών από την τεχνολογική βιομηχανία. «Η καταστροφή της ανθρώπινης εμπειρίας. Ευγενική προσφορά της Silicon Valley», σχολίασε ο ηθοποιός Hugh Grant στο X.

    Η σκηνοθέτης και ηθοποιός Justine Bateman, η οποία έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος της SAG-AFTRA σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, είχε μια παρόμοια απίστευτη αντίδραση: «Αλήθεια, τι συμβαίνει με σένα;» είπε σχολιάζοντας την ανάρτηση του Cook.

    Ο παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Asif Kapadia έγραψε: «Μου αρέσουν τα iPad, αλλά δεν ξέρω γιατί κάποιος σκέφτηκε ότι αυτή η διαφήμιση ήταν καλή ιδέα. Είναι η πιο ειλικρινής μεταφορά για το τι κάνουν οι εταιρείες τεχνολογίας στις τέχνες, στους καλλιτέχνες, στους μουσικούς, στους δημιουργούς, στους συγγραφείς, στους κινηματογραφιστές: στριμώξτε τους, χρησιμοποιήστε τους, μην πληρώνετε καλά, πάρτε τα πάντα και μετά πείτε ότι όλα δημιουργούνται από αυτούς».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles