19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Καταργείται και στην Κύπρο η ενεργειακή σήμανση στις ηλεκτρικές σκούπες με απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    vacuum-energy-960x480

    Με σχετική απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ενέργειας (www.energy.gov.cy), του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, καταργείται η σήμανση της κατανάλωσης ενέργειας στις ηλεκτρικές σκούπες.

    Δεδομένης της πιο πάνω απόφασης που τέθηκε σε ισχύ από τις 18/1/2019, οι απαιτήσεις για την ενεργειακή σήμανση των ηλεκτρικών σκουπών έχουν ακυρωθεί/καταργηθεί σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα η ενεργειακή σήμανση στις ηλεκτρικές σκούπες να είναι πλέον άκυρη και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση της. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση του δελτίου προϊόντος (product fiche) των ηλεκτρικών σκουπών.

    Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι προμηθευτές, διανομείς, έμποροι που διαθέτουν ή κυκλοφορούν στην αγορά σε σημεία πώλησης ή σε πωλήσεις από απόσταση ή μέσω ιστοσελίδων του διαδικτύου ή σε έντυπες/ηλεκτρονικές διαφημίσεις θα πρέπει άμεσα να απομακρύνουν ή καλύψουν την ενεργειακή σήμανση από τις ηλεκτρικές σκούπες και να μην διαθέτουν το σχετικό δελτίο προϊόντος (product fiche). Οι προμηθευτές, διανομείς, έμποροι δεν επιτρέπεται να αναφέρουν την τάξη ενεργειακής απόδοσης των ηλεκτρικών σκουπών και το εύρος των τάξεων ενεργειακής απόδοσης της σήμανσης σε οπτικές διαφημίσεις ή σε άλλο τεχνικό διαφημιστικό υλικό.

    Προτρέπονται επίσης οι καταναλωτές όταν αγοράζουν ηλεκτρικές σκούπες, να βεβαιώνονται ότι δεν υπάρχει η ενεργειακή σήμανση ή, εάν εξακολουθεί να υπάρχει, να μην τη λαμβάνουν υπόψη αφού έχει καταργηθεί και είναι άκυρη. Επίσης να μη λαμβάνουν υπόψη το δελτίο προϊόντος (product fiche), σε περίπτωση που τους διατεθεί, καθώς επίσης θεωρείται άκυρο.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles