24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κατέβασε αυτή την εφαρμογή. Την λένε ShareLoc είναι 100% ελληνική και free επίσης

    Την εταιρία GeoIntelligence ενδέχεται να μην την γνωρίζεις, αλλά αυτή τη στιγμή προσφέρει την καλύτερη εφαρμογή πλοήγησης στην ημεδαπή. Μάλιστα έχει παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης των χαρτών της σε πάμπολλες συσκευές PNA που δεν φέρουν απαραίτητα το δικό της brand name. Δεν αποτελεί μια συνηθισμένη εταιρία διάθεσης λογισμικού GPS και χαίρομαι για αυτό. Γιατί συνήθως έχουν δυο σημαντικά μειονεκτήματα. Το πρώτο: αγοράζουν τους χάρτες τους από το εξωτερικό. Το δεύτερο: δεν έχουν καμία αλληλεπίδραση με το κοινό τους. Παρεμπιπτόντως είναι σχεδόν αδύνατο να επισκεφτείς τη σελίδα www.ngi.gr και να σου ξεφύγει το tab «Αναφορά λαθών». Το interactivity σε όλο του το μεγαλείο.


    Γενικά η GI έχει επηρεάσει όσο λίγες ελληνικές επιχειρήσεις το κομμάτι του navigation. Για να καταλάβεις έχει το δικό της προσωπικό που σαρώνει οδικώς χωριά και πόλεις, ενώ αν χρειαστεί οι άνθρωποι της το κόβουν με τα πόδια για να εξασφαλίσουν την προσοχή στη λεπτομέρεια, που δε συναντάς σε καμία άλλη ανταγωνιστική πρόταση. Εξ’ ου και τα 350.000 σημεία ενδιαφέροντος της νέας εφαρμογής ShareLoc που λανσάρισε πρόσφατα η εταιρία. Στην ουσία το ShareLoc είναι το απόσταγμα συγκέντρωσης των δεδομένων που έχουν καταγράφει και καταγράφονται ακόμη και σήμερα, από υπαλλήλους της GI. Μέσα από ένα interface που είναι «love or hate» μπορείς να αναζητήσεις οτιδήποτε σου έρθει στο μυαλό ή απλά προκύψει από ανάγκη. Όπως για παράδειγμα «τσιγάρα», όπου το ShareLoc εμφανίζει μια λίστα με τα κοντινότερα σημεία που θα μπορέσεις να τα προμηθευτείς. Το εντυπωσιακό είναι ότι μεταξύ αυτών θα δεις και super markets γιατί καπνό δεν ψωνίζεις μόνο από περίπτερα… Εννοείται πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις ενεργοποιημένο το GPS, αλλά και Android smartphone. Ναι, στο μέλλον θα υποστηρίζει και την πλατφόρμα iOS, με τη διαφορά πως δεν έχει γινεί γνωστό ακόμη το πότε.

    Καταρχήν και για να ξεκαθαρίσουμε περί τίνος πρόκειται, δεν μιλάμε για ένα παραδοσιακό ηλεκτρονικό ευρετήριο, όπως εκείνα που κυκλοφορούν κατά κόρον online. Το συγκεκριμένο application δίνει τη δυνατότητα της αναζήτησης βάσει της τοποθεσίας του χρήστη ή του σημείου που έχει ορίσει εκείνος εξαρχής. Υπάρχει και σε desktop εκδοχή στο www.shareloc.gr, όμως όλα τα λεφτά είναι το mobile application που μεταξύ άλλων υποστηρίζει τη λειτουργία AR (Augmented Reality) ή πιο απλά το οποίο προβάλει την πληροφορία μέσα από την κάμερα του κινητού σου. Εκεί λοιπόν που κινδυνεύεις να μείνεις για παράδειγμα από βενζίνη, σημαδεύεις τη γύρω περιοχή και ανακαλύπτεις ότι το κοντινότερο σημείο ανεφοδιασμού απέχει μόλις 500 μέτρα από το αυτοκίνητο σου. Μάλιστα αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο με το βελάκι, λαμβάνεις και τις απαραίτητες οδηγίες πλοήγησης – χωρίς φωνητική καθοδήγηση, εκτός και αν έχεις αποκτήσει το ομόσταυλο application Ginius Driver, επί πληρωμή. Τώρα αν σου πω ότι μερικές ημέρες πριν, το ShareLoc με έσωσε κυριολεκτικά ψάχνοντας τσαγκάρη θα με πιστέψεις ; Και όμως κυρίες και κύριοι, όσες φορές χρειάστηκα το συγκεκριμένο app μου κέρδισε την εμπιστοσύνη. Για να είμαι ειλικρινής έχει κάποια θέματα, όπως ότι ορισμένες φορές καθυστερεί, ότι τα animations δύσκολα σου φτιάχνουν το κέφι και ότι τυγχάνει να κολλάει να κολλάει που και που, αλλά το δικαιολογείς εν μέρει εφόσον φέρει ακόμη το ταμπελάκι beta. Και αυτό δεν είναι άλλοθι.


    Εκτός της μεγάλης και ενημερωμένης βάσης δεδομένων του ShareLoc, καλό είναι να γνωρίζεις επίσης ότι σου δίνει τη δυνατότητα της αναζήτησης με ελεύθερο κείμενο. Αναλυτικότερα στο πεδίο search μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και όρους της καθημερινότητας, όπως περίπτερα, ψιλικατζίδικα,είδη δώρων, δώρα, φρούτα, τρόφιμα, ή ό,τι άλλο ψάχνεις εκείνη τη στιγμή και δεν έχεις το χρόνο να σκεφτείς τον τρόπο που θα το πληκτρολογήσεις. Το ShareLoc σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να εντοπίσεις επωνυμίες, ονόματα, προϊόντα, συνδυασμό τους και όλα αυτά γραμμένα ανορθόγραφα. Υπάρχει και η έτοιμη λίστα, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι η διαδικασία με το search σου βγαίνει πιο φυσικά.

    Το ShareLoc διατίθεται ήδη μέσω του Android Market εντελώς δωρέαν. Και είναι το μέλλον της πλοήγησης. Θα σου λύσει τα χέρια σε μια δύσκολη στιγμή, θα σε βγάλει από μια δύσκολη θέση σε κάποια άλλη, ενώ είναι σίγουρο ότι θα σε απαλλάξει οριστικά από τον πονοκέφαλο της αναζήτησης σε μια άγνωστη περιοχή. Μετά από αυτό τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Όλα τα καλά και συμφέροντα, συγκεντρωμένα σε μια εφαρμογή.

    Δες τώρα και το επίσημο βίντεο
     

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles