18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κατέβασε το… διακόπτη η Google εξαιτίας του καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Βρισκόμαστε πλέον στην “καρδιά” του καλοκαιριού, όμως χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Ήταν λογικό επομένως, τη στιγμή που το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο», να προκύψουν αρκετά προβλήματα σε μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο. Δεν ήταν όμως μόνο οι απλοί πολίτες που βρέθηκαν στο… έλεος του καύσωνα, αφού προβλήματα είχαν και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google.

    Πιο αναλυτικά, μερικά από τα μεγαλύτερα data centers στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους, αφού οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ωρών οδήγησαν εταιρείες να κλείσουν τους servers τους.

    Εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Google Cloud και την Oracle ήταν ανάμεσα σε αυτές που επηρεάστηκαν, αφού το θερμόμετρο «χτύπησε» σαραντάρι για πρώτη φορά!

    Τα προβλήματα που προέκυψαν ανάγκασαν απλώς πολίτες και εταιρείες τεχνολογίας να απενεργοποιήσουν τα συστήματά τους, προκειμένου να προστατεύσουν τη σταθερότητα ολόκληρου του δικτύου.

    Χαρακτηριστικά η Oracle ανέφερε: «Μετά από παράλογα υψηλές θερμοκρασίες στο νότιο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο μονάδες ψύξης στο data center υπέστησαν βλάβη όταν κλήθηκαν να λειτουργήσουν πάνω από το όριο του κατασκευαστή. Ως αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες στο data center ξεκίνησαν να ανεβαίνουν και αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποια συστήματα».

    Διαβάστε επίσης:

    Καθηλωτικός ήχος και υψηλή ποιότητα για τη νέα μπάρα ήχου S80QY της LG

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles