12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως τα 2/3 των παλιών iPhone χρησιμοποιούνται ακόμη!

    Oi κάτοχοι iPhone είναι γνωστοί για την ετήσια αναβάθμιση της συσκευής τους, ίσως περισσότερο από άλλες κατηγορίες χρηστών, καθώς σπεύδουν να πουλήσουν το παλιό τους μοντέλο ώστε να αγοράσουν το νέο, μόλις αυτό κυκλοφορήσει… ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι υπάρχει και οι “πιστοί” κάτοχοι iPhone που κρατούν τη συσκευή τους για χρόνια, χωρίς να την αλλάζουν!

    iphone_6

    Αυτό αποδεικνύουν τόσο τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Apple, όσο και μια έρευνα της Newzoo και των αναλυτών της. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, συνολικά παγκοσμίως έχουν πωληθεί 1,163 δισ. iPhone, από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο, το 2007. Το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό, αλλά το ότι το 62,6% αυτών, δηλαδή 728 εκατομμύρια συσκευές, είναι ακόμη εν ενεργεία και χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους!

    Οι συσκευές της Apple, “παλιές” και νέες, αποτελούν το 1/4 (25%) όλων των smartphones που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Ωστόσο, το μερίδιο πωλήσεων της Apple αυτή τη στιγμή είναι στο 15%, κάτι που αποδεικνύει επίσης ότι τα “παλιά” iPhone παραμένουν αρκετά. Το 31,3% όλων των iPhone, ήτοι 228 εκατομμύρια συσκευές, βρίσκονται στην Κίνα, η οποία έχει την πρωτιά στον τομέα αυτό. Οι ΗΠΑ. έρχονται στη 2η θέση με 120 εκατομμύρια συσκευές, δηλαδή το 16,4% του συνόλου, ενώ το υπόλοιπο 52,3% βρίσκεται στον υπόλοιπο κόσμο.

    Το πλέον δημοφιλές μοντέλο είναι το iPhone 6 με 21% του συνόλου, δεύτερον έρχεται το iPhone 6s με 18%, τρίτο το iPhone 7 με 11%, τέταρτο το iPhone 6 Plus με 9% και ακολουθεί το iPhone 6s Plus με 8%. Εξαιρώντας το iPhone 7 από τα παραπάνω, όλα τα μοντέλα αυτά κυκλοφόρησαν μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015, είναι δηλαδή ήδη 2 ετών σχεδόν.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles