17.5 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Kick Off Event για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

  Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στο Θέατρο Παλλάς το GEW Cyprus Kick-Off event, το οποίο σηματοδότησε και την έναρξη των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στη Κύπρο. Στρατηγικός συνεργάτης των εκδηλώσεων που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμαρχου Λευκωσίας είναι η Cyta.

  Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας έχει σαν στόχο να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους νέους να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους ως αυτόνομοι και καινοτόμοι επιχειρηματίες, αναδεικνύοντας παράλληλα τις πρακτικές, που συμβάλουν στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την αλλαγή της επιχειρηματικής κουλτούρας.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των ID- GC ανέφερε ότι: «Ο σκοπός της εκστρατείας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (GEW) στην Κύπρο είναι να πυροδοτήσει ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα, το οποίο να προάγει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω μιας επιχειρηματικής κοινότητας που θα δεσμεύει τη χώρα για να γιορτάσει τις ιδέες, να ενθαρρύνει τα νέα ξεκινήματα και να ενώσει όλους ως κράτος, με στόχο την προώθηση των κυπριακών ιδεών σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο».

  MichalisStangos

  Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας και της συνέργειας δημόσιων και ημιδημόσιων Αρχών, επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, για τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αποτελεσματική άρση οποιωνδήποτε εμποδίων δυσχεραίνουν την προαγωγή της καινοτομίας, τη διασύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας με την παραγωγή και την ανάπτυξη νέων κλάδων και μοντέλων επιχειρηματικότητας.

  ConstantinosYiorkatjis2

  Η Καθ. Τούλα Ονουφρίου, Αντι-Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πρόεδρος της Εταιρίας Υδρογονανθράκων Κύπρου, επεσήμανε την σημασία της υλοποίησης του Νέου Ενιαίου Εθνικού Πλαισίου για Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα που προτάθηκε από την Εθνική Επιτροπή με την υποστήριξη του ΠτΔ και της Κυβέρνησης καθώς και στις νέες προοπτικές στον τομέα των υδρογονανθράκων καλώντας τους νέους επιχειρηματίες να τις αξιοποιήσουν.

  ToulaOnoufriou2

  Στην ομιλία του, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta, ανέφερε ότι “η Cyta έχει επιλέξει να είναι στρατηγικός εταίρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι η καινοτομία αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για πρωτοπόρες επιχειρήσεις με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. Οι στρατηγικές συνεργασίες της Cyta με Πανεπιστήμια, με επιχειρηματικούς αγγέλους και επενδυτές, η υποστήριξη της σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας της, δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups) και θα τροφοδοτήσουμε το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.”

  MichalisPapadopoulos

  O Martin Luxemburg, Συνιδρυτής του Erasmus Centre for Entrepreneurship στο Rotterdam, έθεσε το ακόλουθο ερώτημα: «Η ενθάρρυνση και τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω επιτυχημένης πολιτικής διακυβέρνησης τα τελευταία 6 χρόνια οδήγησαν την Ολλανδία να γίνει μια από τις χώρες με τον ψηλότερο δείχτη επιχειρηματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη όμως, υστερούμε στη γρήγορη ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πως εξηγείται αυτό;»

  MartinLuxemburg

  Την παρουσίαση των ιδεών τους κλήθηκαν να παρουσιάσουν πέντε start-ups (At-your-service, We Hug a Cause, Funifi, Kleopas Pomegranates και Electric Crimson), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση εστιάζοντας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα από την οπτική των start-ups.

  Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΕΕ υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://cy.unleashingideas.org/.

  MichalisStangosStartups

  AudienceDisrupted

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles