22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο Kim Jong-Un έξαλλος! Μετά το Internet, η Βόρεια Κορέα μένει και χωρίς 3G!

    Το Σάββατο 27/12, η Βόρεια Κορέα υπέστη ένα ακόμα αιφνιδιαστικό Internet blackout, καθώς για πολλές ώρες το διαδίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας. Αυτή τη φορά, όμως η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς μαζί με το Internet διακόπηκε και η λειτουργία του δικτύου 3G!

    Kim Jong-Un

    Αν και σίγουρα το να έχει κανείς 3G στην κομμουνιστική Βόρεια Κορέα μοιάζει περισσότερο με είδος πολυτελείας, ωστόσο η συγκεκριμένη διακοπή φαίνεται ότι επηρέασε περίπου 1.7 εκατομμύριο ανθρώπους σε σύνολο 25 εκατομμυρίων που εικάζεται ότι διαθέτουν συσκευή κινητής τηλεφωνίας. O Kim Jong-Un και το επιτελείο του βέβαια ως είθισται έστρεψαν τα βέλη τους προς Washington μεριά, κατηγορώντας τον Barack Obama και το Λευκό Οίκο ότι βρίσκονται πίσω από μία ακόμη καλά ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του κράτους τους. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Pyongyang εξαπέλυσε δριμεία φραστική επίθεση κατά του προέδρου Obama χαρακτηρίζοντας τον ως μία “μαϊμού” που συμπεριφέρεται απρόσεχτα σε ένα τροπικό δάσος. Αφορμή βέβαια για αυτό, στάθηκε το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τον Kim Jong-Un ότι βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures, η οποία οδήγησε στις σκέψεις αναβολής της ταινίας The Interview, η οποία όμως τελικά προβλήθηκε σε ορισμένες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και μέσω του Internet.

    TOPSHOTS-NKOREA-POLITICS-KIM

    Πάντως, η όλη κατάσταση φαίνεται ότι δούλεψε υπέρ της Sony Pictures, καθώς την πρώτη ημέρα που προβλήθηκε το The Interview, συγκέντρωσε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων (ενώ τα torrents του The Interview που κατέβηκαν ξεπέρασαν τα 750.000 μέσα σε λίγες ώρες). Αυτό το γεγονός μάλιστα κάνει αρκετούς λάτρεις των θεωριών συνομωσίας να πιστεύουν ότι η εν λόγω ιστορία ήταν ένα καλά στημένο μαρκετινίστικο κόλπο για να αποκτήσει η συγκεκριμένη παραγωγή υπερβολική δημοσιότητα (σημειώνοντας ότι ο Kim Jong-Un και οι hackers του δεν έχουν την παραμικρή ανάμειξη). Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε, μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ εάν τελικώς υπήρχε κάποιος “σκοτεινός” δάκτυλος πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles