22.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Κίνα: Επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια τα iPhones

    Ο τεχνολογικός “πόλεμος” μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας φαίνεται πως συνεχίζεται ακάθεκτος, καθώς, το προηγούμενο διάστημα, αίσθηση προκάλεσαν οι εξελίξεις γύρω από το TikTok και την παραγωγή ημιαγωγών. Τώρα, η Wall Street Journal αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι οι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούν iPhone και συσκευές ξένων εταιρειών στην εργασία τους, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση είναι ουσιαστικά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την κινεζική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από την ξένη τεχνολογία και να αποτρέψει την πιθανή διαρροή ευαίσθητων δεδομένων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν σαφείς οδηγίες να μην χρησιμοποιούν τα iPhones τους για εργασίες που σχετίζονται με το εργασιακό τους περιβάλλον, ενώ απαγορεύεται επίσης να τα έχουν μαζί τους στο χώρο εργασίας.

    Επιπλέον, όπως αναφέρει το Bloomberg, η απαγόρευση πιθανότατα θα επεκταθεί σε υπηρεσίες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και κρατικές εταιρείες, καθώς η Κίνα επιδιώκει να γίνει τεχνολογικά αυτάρκης. Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για την Apple και φιλοξενεί αρκετούς από τους μεγάλης κλίμακας κόμβους παραγωγής της. Τα νέα μέτρα μπορούν να θεωρηθούν ως αντίβαρα στους περιορισμούς των ΗΠΑ στις Huawei και ZTE και πιο πρόσφατα στο Tik-Tok.

    Διαβάστε επίσης: Έρευνα αποκαλύπτει: Αρκετά “σκαμπανεβάσματα” στην απόδοση του ChatGPT (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles