18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Κίνα: “Μπλόκο” στα online τυχερά παιχνίδια

    Κινέζικες πλατφόρμες, όπως οι Tencent Music και NetEase’s Cloud Music αφαίρεσαν τα live streaming χαρακτηριστικά τους που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παράνομο τζόγο, με αποτέλεσμα να δουν μεγάλη πτώση στα έσοδά τους, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

    Όπως έγινε γνωστό, οι διαδικτυακές πλατφόρμες περιεχομένου αναγκάστηκαν να βάλουν τέλος σε λειτουργίες όπως οι virtual τυχερές κληρώσεις, αφού η κυβέρνηση τον Ιούνιο άρχισε να πατάσσει και το live streaming, ως μέρος μιας ευρύτερης καταστολής του διαδικτυακού τζόγου. Οι εξαιρετικά δημοφιλείς τυχερές κληρώσεις συχνά χειραγωγούνται από live streamers που συνεργάζονται με θεατές για να μοιραστούν το βραβείο, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν αυξήσει τη δημοτικότητα του live streaming, μιας αγοράς που άξιζε περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

    Στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η Tencent Music και η πλατφόρμα Huya που μοιάζει με Twitch, δήλωσαν ότι τα έσοδά τους από την ψυχαγωγία μειώθηκαν κατά 24% και 16% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι.  Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν ανέφερε την καταστολή των τυχερών παιχνιδιών όταν ανέφερε τα κέρδη της και δεν απάντησε σε αίτημα για περαιτέρω σχόλιο, επεσήμανε το Reuters.

    Το σώμα κρατικής ασφάλειας αποκάλυψε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η αστυνομία ασχολήθηκε με 10.000 ποινικές υποθέσεις και 75.000 διοικητικές υποθέσεις που σχετίζονται με τυχερά παιχνίδια σε αγροτικές περιοχές και κατάσχεσε 740 εκατομμύρια RMB (104 εκατομμύρια δολάρια) σε σχετικά κεφάλαια ως μέρος μιας εθνικής καταστολής.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτο post για τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter (X) δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό του

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles