16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κίνα: Στην εποχή της gaming «απαγόρευσης»! Τα παιδιά θα παίζουν μόνο για 3 ώρες εβδομαδιαίως!

    Είναι γνωστό ότι η Κίνα δεν φημίζεται και ιδιαίτερα για τις ελευθερίες “δυτικού τύπου” που ισχύουν στις περισσότερες χώρες. Σε πολλές περιπτώσεις η κινεζική κυβέρνηση επεμβαίνει και παρεμβαίνει σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των απλών πολιτών. Για αυτό και δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι έχουμε τις δει τις κινεζικές κυβερνήσεις να θέτουν σε εφαρμογή νόμους που στα δικά μας τα μάτια μπορεί να φαίνονται από… άλλο πλανήτη. Τελευταίο χτύπημα λοιπόν της κινεζικής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου που ασχολείται με την πνευματικότητα των παιδιών, αφορά στο gaming και στον εθισμό που μπορεί να προκαλέσει σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Για αυτό και οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν μια απαγόρευση, η οποία απαγορεύει το gaming για περισσότερες από 3 ώρες την εβδομάδα και αυτό μάλιστα σε συγκεκριμένη ώρα (από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ) και μόνο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή! Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Πεκίνου, αυτή η «απαγόρευση» έχει σαν στόχο της να προστατεύσει την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο οι users για να μπορούν να παίξουν τα αγαπημένα games τους θα πρέπει να παρουσιάσουν τις ταυτότητες τους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη σύνδεση των ανηλίκων. Μάλιστα, εταιρείες κολοσσοί όπως η Tencent τελευταία έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνικές αναγνώρισης προσώπου, έτσι ώστε να πιστοποιούν ότι κανείς δεν θα επιχειρήσει να κοροϊδέψει το σύστημα. Χωρίς αμφιβολία, δύσκολοι καιροί για gamers στη Κίνα!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles