21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κίνα: Υπάλληλος της Apple απειλεί χρήστη με διαρροή προσωπικών δεδομένων λόγω αντιπαράθεσης!

    Πρόσφατο report αποκαλύπτει ότι ένας υπάλληλος της Apple στην Κίνα απειλούσε να διαρρεύσει όλα τα αρχεία ενός χρήστη που βρίσκονταν αποθηκευμένα στο cloud, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, emails και επαφών, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να καταργήσει τον iCloud λογαριασμό του.

    apple-china

    Η ιστορία, η οποία δε γνωρίζουμε αν αληθεύει, ωστόσο δημοσιεύτηκε στο Weibo, ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη ότι η τοπική αποθήκευση cloud θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της κρατικής εταιρείας Guizhou-Cloud Big Data Industry Development Co.

    Ενώ η απόφαση της Apple να μεταφέρει δεδομένα cloud σε διακομιστές στην Κίνα έθεσε ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ένας πελάτης, με επώνυμο Qin, αναφέρει ότι ζήτησε από έναν υπάλληλο της Apple στο τηλέφωνο να κλείσει τον iCloud λογαριασμό του.

    Η συζήτηση γρήγορα μετατράπηκε καυγά λόγω «αλαζονικής και αντιεπαγγελματικής στάσης» του υπαλλήλου.

    Αργότερα την ίδια ημέρα, ο υπάλληλος, ο οποίος εργάστηκε ως ανώτερος σύμβουλος της Apple, απείλησε να διαρρεύσει όλα τα αρχεία που αποθηκεύτηκαν στο cloud, αν δεν είχε αποσταλεί αίτημα από τον πελάτη στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων QQ εντός μίας ώρας.

    Ο Qin εξήγησε ότι παρόλο που έστειλε το αίτημα, δεν έγινε ποτέ δεκτό και εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ότι όλες οι πληροφορίες του αντιγράφηκαν από το cloud.

    Ο άτυχος πελάτης έκανε μήνυση κατά της Apple η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απέλυσε τον υπάλληλο χωρίς όμως να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που είχαν παραβιαστεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles