22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κινέζα αστροναύτισσα πραγματοποίησε για πρώτη φορά διαστημικό περίπατο

    Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα έχει κάνει αρκετά βήματα, όσον αφορά την εξερεύνηση του διαστήματος. Η “κυριαρχία” των ανδρών είναι μέχρι στιγμής αδιαμφισβήτητη, καθώς μόλις 15 γυναίκες, κυρίως Αμερικανίδες της NASA, έχουν “περπατήσει” σε αυτό από το 1984 μέχρι σήμερα.

    Άλλη μια γυναίκα όμως, η Γουάνγκ Γιαπίνγκ, έγινε η πρώτη Κινέζα αστροναύτισσα που πραγματοποίησε διαστημικό περίπατο, μαζί με έναν συνάδελφο της, έξω από τον υπό συναρμολόγηση νέο διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ της Κίνας.

    Περίπατος διάρκειας 6,5 ωρών

    Η Γιαπίνγκ αποτελεί ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος του σκάφους Shenzhou-13, το οποίο έχει προσδεθεί στον υπό κατασκευή σταθμό Tiangong. Ο διαστημικός περίπατος είχε διάρκεια 6,5 ωρών. Το πλήρωμα του Shenzhou-13 θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη διαστημικούς περιπάτους κατά την εξάμηνη παραμονή του στον κινεζικό σταθμό, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη προηγούμενη κινεζική επανδρωμένη αποστολή. Ο σταθμός αναμένεται να είναι πλήρως επανδρωμένος και λειτουργικός έως τον Δεκέμβριο του 2022.

    Είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι αστροναύτες βγήκαν από το σκάφος τους από τις 16 Οκτωβρίου, όταν είχαν φθάσει στον σταθμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Φθόριο σε γαλαξία απόστασης 12 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles