21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    «Κλείδωσαν» τα χαρακτηριστικά του Windows 10 Creators Update: Έρχεται η υποστήριξη Picture-in-Picture και Dynamic Lock

    Τα Windows 10 σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαθέτουν ένα αρκετά δημοφιλές χαρακτηριστικό που συναντάμε στα λειτουργικά συστήματα του Android και του iOS. Πρόκειται για τη λεγόμενη υποστήριξη picture-in-picture, την οποία η Microsoft θα εισάγει στα Windows 10 στο πλαίσιο του Creators Update που λέγεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στον Απρίλιο.

    windows 10

    Η Microsoft ονομάζει το picture-in-picture feature ως «Compact Overlay» και θα είναι διαθέσιμο για όλους του προγραμματιστές οι οποίοι ασχολούνται με τη δημιουργία Universal Windows apps. Ήδη ενσωματωμένες εφαρμογές όπως η Movies & TV και το Skype θα υποστηρίζουν το λεγόμενο «picture-in-picture», δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παρακολουθείτε διάφορες σειρές ή να διενεργείτε βίντεοκλήσεις με το Skype σε ένα παράθυρο μικρών διαστάσεων την ίδια στιγμή που πλοηγείστε σε κάποιο άλλο app.

    Η Microsoft ήδη δοκιμάζει πιλοτικά τα νέα χαρακτηριστικά στη νέα έκδοση των Windows 10 που έγινε διαθέσιμη στους Insiders πριν από λίγες ημέρες (αριθμός έκδοσης 15031). Σε αυτήν την έκδοση βρίσκουμε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το Dynamic Lock, που επιτρέπει σε ένα smartphone να συνδεθεί με τo PC σας μέσω Bluetooth. Έτσι όταν η συσκευή σας δεν βρίσκεται κοντά στο PC, αυτό θα κλειδώνει.

    Η Microsoft ανέφερε ακόμη ότι τα χαρακτηριστικά του Windows 10 Creators Update έχουν πλέον «κλειδώσει», υπό την έννοια ότι η εταιρεία προσπαθεί να επιλύσει τυχόν bugs των χαρακτηριστικών αυτών και όχι να αναπτύξει νέα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles