21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κοροναϊός: H Foxconn σταματάει όλη την παραγωγή της στα εργοστάσια της στην Κίνα!

    Όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση με το ξέσπασμα του Κοροναϊού εκτός από τα δεκάδες ανθρώπινα θύματα και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων (κυρίως στην κινεζική ενδοχώρα) έχει αρχίσει να δημιουργεί τριγμούς και στην παγκόσμια οικονομία. Ύστερα λοιπόν από την Apple, η οποία αποφάσισε να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις οικονομικές προβλέψεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2020, τώρα η FoxConn, η οποία είναι εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών hardware parts στον κόσμο αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της.

    Σύμφωνα με ένα report των Reuters, οι υπεύθυνοι της FoxConn προέβησαν στην συγκεκριμένη απόφαση ακολουθώντας τις οδηγίες της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία απαίτησε από τις μεγάλες εταιρείες της Κίνας να αναστείλουν τη λειτουργία των εργοστασίων τους μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Αν και αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι της δηλώνουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, ωστόσο εάν η κινεζική κυβέρνηση αποφασίσει να επεκτείνει το συγκεκριμένο μέτρο, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στη παραγωγική διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία που θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Apple, η οποία ως γνωστόν στηρίζεται στην παραγωγή της FoxConnn. Πλέοντας σε αχαρτογράφητα νερά (καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η απαγόρευση αυτή να κρατήσει ακόμη και μήνα), η FoxConn αποφάσισε να «μοιράσει» την παραγωγή της στα εργοστάσια της που βρίσκονται σε άλλη μέρη του κόσμου (Βιετνάμ, Ινδία και Μεξικό). Αν και ο πανικός είναι πάντοτε ο χειρότερος σύντροφος, είναι εμφανές ότι η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία βρίσκεται προ των πυλών…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles