18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κορονοϊός: Απώλειες 1 δις. Δολαρίων για τη βιομηχανία των Esports!

    Με την απαγόρευση των συναθροίσεων υπό το φόβο του νέου Κορονοϊού, έχουν ακυρωθεί δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις και όλα τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί. Όπως αντιλαμβάνεστε και η βιομηχανία των Esports και του Κυβερνοαθλητισμού, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τους τριγμούς που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή έμπειροι οικονομικοί αναλυτές που ειδικεύονται στη βιομηχανία του gaming υπολογίζουν ότι οι απώλειες στα έσοδα τους δεν αποκλείεται να αγγίξουν και το 1 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2020!

    Αυτό πρόκειται ένα ομολογουμένως τρομακτικό νούμερο, ωστόσο είναι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα μεγάλα Esports tournaments έχουν σταματήσει ή έχουν μετατεθεί για του χρόνου (ή κάποια άλλη στιγμή μέσα στη χρονιά που διανύουμε). Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναβληθεί όλα τα μεγάλα τουρνουά των League of Legends, DotA 2, Call of Duty, Pokemon, Overwatch League, Mortal Kombat, APEX Legends, ΝΒΑ 2Κ κ.ά. και η λίστα είναι πραγματικά τεράστια. Αναμφίβολα, η οικονομική ζημιά είναι σίγουρα τεράστια και αυτό γιατί ένα Esport event είναι μια σοβαρή υπόθεση για τους δεκάδες χορηγούς που συμμετέχουν και που συνήθως σπονσοράρουν τις ομάδες των gamers που ρίχνονται στην αρένα και αγωνίζονται.

    Τα χρήματα αν και είναι πολλα, σίγουρα κανείς δεν θέλει να έχει στάδια χωρίς θεατές, για αυτό και στην περίπτωση της πανδημίας η ακύρωση των Esports events είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, καθώς προέχει η διασφάλιση της υγείας των θεατών και των κυβερνοαθλητών.  Ωστόσο, η δυναμική των Esports είναι τόσο μεγάλη που σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, η ανάκαμψη δεν θα αργήσει να έρθει (με ακόμη καλύτερα αποτέλεσματα) παρά τις τεράστιες φετινές απώλειες. Αναμφίβολα, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και στο pro-gaming…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles