21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κορονοϊός: H HTC πραγματοποίησε την πιο σουρεαλιστική virtual παρουσίαση… ever!

    Με το ξέσπασμα και την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Κορoνοϊού, σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν ακυρώσει τα events και τις παρουσιάσεις, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Το νέο σκηνικό που έχει λοιπόν αρχίσει να διαμορφώνεται έχει στρέψει τις εταιρείες στο να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η δημιουργία live streaming online events, ωστόσο μερικές εταιρείες φαίνεται ότι προχωράνε τη συγκεκριμένη αρκετά και σίγουρα σε αυτή την κατηγορία ανήκει η HTC. Μάλιστα, για να ακριβολογήσουμε η γνωστή εταιρεία που κάποτε ήταν ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και τώρα έχει στρέψει την προσοχή της στον κόσμο του virtual reality, το πήγε οπως θα δείτε και από το σχετικό video σε… άλλο level!

    Συγκεκριμένα, η HTC είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό την παρουσίαση για το Ecosystem του Vive, ένα event που επρόκειτο να διεξαχθεί κανονικά στην Shenzen της Κίνας. Παρόλα αυτά, τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν τους υπευθύνους της HTC να λάβουν διαφορετικά μέτρα και να ακολουθήσουν το πιο “safe” μονοπάτι της VR τεχνολογίας. Χρησιμοποιώντας το Engage, ένα ειδικό VR app, που αποτελεί μια εφαρμογή που δουλεύει με διάφορες VR πλατφόρμες όπως είναι τα HTC Vive, Oculus, Valve και Windows Mixed Reality της Microsoft, έστησαν μια εντελώς σουρεάλ και εναλλακτική παρουσίαση! Ειδικότερα, οι προγραμματιστές της HTC σχέδιασαν ένα εικονικό αμφιθέατρο στο ύπαιθρο, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι είχαν δημιουργήσει τα δικά τους Avatars, τα οποία μάλιστα φορούσαν προστατευτικές στολές… χάζματ. Μάλιστα, ο περιβάλλοντας χώρος ήταν γεμάτος με virtual μπαλόνια που απεικόνιζαν τον… COVID-19, ενώ ο πρόεδρος της HTC Κίνας, Alvin Graylin, έκανε χαβαλέ και πλάκα στους virtual επισκέπτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φοράτε τις στολές σας δεν πρόκειται να σας βλάψει τίποτα! Αν και το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάπως αμφιλεγόμενο, ωστόσο αποτελεί ένα δείγμα για το τι μπορούμε να δούμε στο μέλλονΔείτε και το video που ακολουθεί για να πάρετε μια ιδέα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles