20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Κορονοϊός: Μαθητές Δημοτικού στην Ιαπωνία γιόρτασαν την αποφοίτηση τους στο… Minecraft!

    Με τον Κορονοϊό (COVID-19) να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε όλον τον κόσμο και τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από την πανδημία, είναι ομολογουμένως πολύ εύκολο να ξεχάσεις ότι η ζωή συνεχίζεται, αν και αρκετά πιο διαφορετική σε σύγκριση με πριν. Η οικονομική και κοινωνική ζωή έχει μπει στο pause όχι μόνο για τους μεγάλους, αλλά και για τα μικρά παιδιά, όπου τα περισσότερα πλέον κάθονται σπίτι και δεν πηγαίνουν στα σχολεία τους. Όπως και στην χώρα μας, έτσι και στην Ιαπωνία εκατομμύρια μαθητές βρίσκονται στο σπίτι, λιώνοντας στο… Fortnite ή στο Minecraft και χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι.

    Σε πολλά παιδιά στην Ιαπωνία όμως λείπει το σχολείο κι όχι τόσο ίσως το διάβασμα, αλλά η συναναστροφή με τους φίλους τους, αλλά και οι διάφορες εκδρομές και σχολικές εκδηλώσεις. Για αυτό και μία ομάδα μαθητών Δημοτικού από το χωριό Hakuba πήραν την απόφαση να γιορτάσουν την αποφοίτηση τους με έναν πιο… εναλλακτικό τρόπο από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να βρίσκονται όλοι μαζί. Αφού η τελετή αποφοίτησης ακυρώθηκε, αποφάσισαν την μεταφέρουν στο Minecraft! Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν στο δημοφιλές και δημιουργικό game ένα αμφιθέατρο ειδικό για την περίσταση και μάλιστα είχαν διοργανωτή της εκδήλωσης, ομιλίες και φυσικά απονομή διπλωμάτων!

    Η προσπάθεια των νεαρών μαθητών δεν άργησε να γίνει viral στην Ιαπωνία και μάλιστα ένας περήφανος πατέρας εκθείασε την επιλογή τους, αναφέροντας ότι τα games μπορούν να προσφέρουν και με δημιουργικό τρόπο στα παιδιά. Η παραπάνω ιστορία μας αποδεικνύει ότι ακόμη και σε καραντίνα τα παιδιά βρίσκουν τρόπους για να περνάνε καλά! Δείτε και το video για να δείτε τι έκαναν οι μικροί φίλοι του Minecraft…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles