19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Huawei στην Βρετανία

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον της κινεζικής εταιρείας Huawei στην Βρετανία στον απόηχο αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της.

    Σύμφωνα με πηγές με γνώση της υπόθεσης, που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο, γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο η Huawei να χρησιμοποιεί μη αξιόπιστα μικροτσίπ, γεγονός που  καθιστά αδύνατο στην αμερικανική κυβέρνηση να ελέγξει κινδύνους για την ασφάλεια του 5G.

    Βουλευτές από το κυβερνών συντηρητικό κόμμα είναι απmοφασισμένοι, σύμφωνα με το Bloomberg, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να ανατρέψει απόφαση του Ιανουαρίου, η οποία επέτρεπε στην εταιρεία να είναι προμηθευτής 5G εξοπλισμού στη χώρα.

    Πιστεύουν ότι τα επιχειρήματά τους έχουν ήδη υπερισχύσει και περιμένουν τώρα συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα. Η Huawei, κορυφαία δύναμη στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και αρνείται κατηγορηματικά την όποια υπόνοια ή και ευθεία κατηγορία περί κατασκοπίας για λογαριασμό της Κίνας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles