22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    KRYPTO-(Covid -19): Έχουμε μπροστά μας πιθανώς μία μακρά και επώδυνη διαδικασία που προκαλεί ανασφάλεια

    Ο Covid -19 ήρθε ξαφνικά στις ζωές μας για να σπείρει δυστυχώς τον πανικό και την αβεβαιότητα. Πρώτα από όλα, σε ότι αφορά την Υγεία μας και κατά 2ο το Οικονομικό μας μέλλον. Έχουμε μπροστά μας πιθανώς μία μακρά και επώδυνη διαδικασία, που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ανασφάλεια. Έτσι λοιπόν στην KRYPTO, ως «Μέντορες Ασφαλείας» της Κυπριακής κοινωνίας που θέλουμε να υποστηρίξουμε έμπρακτα τον χαρακτηρισμό και τον ρολό μας, καταγράφουμε κάποια γεγονότα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

    Όταν τον Δεκέμβρη του 2019 ακούσαμε για πρώτη φορά για την εμφάνιση του ιού (Covid -19), οι περισσότεροι από εμάς απλώς αλλάξαμε κανάλι χωρίς να δώσουμε καμία ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα σας γράφουμε αυτό το άρθρο, εργαζόμενοι on line από το σπίτι μας λόγω του ιού, με αβέβαιο το υγειονομικό και οικονομικό μας μέλλον. Τώρα, ενδεχομένως να προβληματιστείτε, ποια σχέση έχει τέλος πάντων, ο  COVID-19 με την KRYPTO; Η απάντηση είναι απλή. Είναι κατά την άποψη μας μία αλυσίδα που λόγω Covid -19 θα επιφέρει αύξηση των μικροκλοπών στην πατρίδα μας.

    Ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, βλέπουμε καθημερινά εταιρίες κολοσσούς να κλείνουν η μια μετά την άλλη, το χρηματιστήριο να κατρακυλά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν προσωρινά λουκέτο και οι εργαζόμενοι στο έλεος του ιού. Αυτό επιφέρει την οικονομική αβεβαιότητα – και όχι μόνο – για τον καθένα μας. Αλώστε, σχεδόν πάντα, σε κάθε περίοδο οικονομικής κρίσης, έχουμε μειώσεις μισθών, απολύσεις και ραγδαία αύξηση των ανέργων.

    Συνοψίζοντας τα πιο πάνω, σε σχέση με την ιστορία των οικονομικών κρίσεων, παρατηρούμε πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Αύξηση των μικροπαραβάσεων, διαρρήξεων, κλοπών σπιτιών και υποστατικών. Σύμφωνα με μελέτη της Αστυνομίας Κύπρου οι μικροπαραβάσεις την περίοδο του 2011-2013, όταν δηλαδή είχαμε την οικονομική κρίση, οι μικροπαραβάσεις «απογειώθηκαν» στις 14500 ενώ το 2019 που τα πράγματα ήταν κατά πολύ βελτιωμένα, περιορίστηκαν στις 6500. Εκτιμούμε, και μακάρι… να διαψευστούμε, ότι οι αριθμοί των μικροκλοπών του 2020 θα «ισοφαρίσουν» και θα ανέλθουν στα επίπεδα της περιόδου της οικονομικής κρίσης του 2011-2013. Και αυτό γιατί, μπορεί μεν ο κόσμος να «Μένει Σπίτι», ωστόσο οι κλέφτες-διαρρήκτες καραδοκούν… «Έμπειροι» στο επάγγελμα, έχουν εξελιχθεί τόσο που μπορούν να “σκοτώσουν” και την τελευταία μας θετική ελπίδα, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο κόσμο.

    Προτρέπουμε λοιπόν το κοινό, που έχει ήδη σύστημα συναγερμού, το βράδυ πριν ξαπλώσει, να βάζει πάντα σε λειτουργία το σύστημα του, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί για την ασφάλεια του. Επίσης, ενθαρρύνουμε τον κόσμο που δεν έχει ακόμη σύστημα συναγερμού, να συμβουλευτεί και να ενημερωθεί για όλες τις διαθέσιμες λύσεις ασφαλείας που προσφέρει σήμερα η Krypto Security.

    Άλλωστε, το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η υγεία και η ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων. Ας μην αφήσουμε τους επίδοξους κλέφτες, τούτες τις δύσκολες μέρες, να εισβάλουν απρόσκλητα στην ζωή μας.

    Παναγιώτης Μενέλαου
    Υπεύθυνος του The Krypto Safety Club.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles