18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Κρύβει τον μετρητή των dislikes το YouTube

    Τον τελευταίο χρόνο τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram ή το Twitter, έχουν προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο και το YouTube, ανακοίνωσε χτες ότι αφαιρεί το μετρητή των dislikes στα videos της πλατφόρμας.

    Τι αλλάζει στο εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση του YouTube

    Συγκεκριμένα, από εδώ και πέρα θα υπάρχει η επιλογή dislike. Οι μόνοι όμως που θα μπορούν να δουν πόσοι χρήστες το πάτησαν σε ένα video θα είναι οι χρήστες που το έχουν ανεβάσει. Η πλατφόρμα θεωρεί ότι αυτή η αλλαγή είναι για καλό. Θα προστατεύσει τους δημιουργούς των videos από την τοξικότητα και την επίθεση των “dislikes” που δέχονται οργανωμένα κάποια από τα μέλη της κοινότητας. Η αλλαγή έρχεται μετά από ένα πείραμα που έκανε το YouTube νωρίτερα μέσα στο χρόνο. Απέκρυψε των αριθμών dislikes στα videos σε επιλεγμένες χώρες και χρήστες, προκειμένου να καταλήξει στην πολιτική που θα ακολουθήσει

    Σημειώνεται ότι, εδώ και λίγο καιρό, το YouTube εφαρμόζει ήδη μέτρα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σε σχέση με τα εμβόλια κατά της Covid-19, δηλώνοντας ότι έχει διαγράψει φέτος περισσότερα από 130.000 βίντεο που παραβίαζαν τον κανονισμό του στο θέμα αυτό.

    Δείτε το video με την ανακοίνωση εδώ
    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles