12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ξεχάστε το “It”. Οι αληθινές ιστορίες πίσω από τα διασημότερα θρίλερ!

    Το “It” ή “Το Αυτό” στα ελληνικά έχει κάνει ήδη πρεμιέρα στους κινηματογράφους, έτσι αποφασίσαμε να σας τρομάξουμε. Με τη βοήθεια του thatslife.gr, βρήκαμε τις αληθινές ιστορίες πίσω από τα διασημότερα θρίλερ και στις παρουσιάζουμε. Μερικές είναι πάρα πολύ creepy

    1. Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι (1974)

    1

    Ο χαρακτήρας του Leatherface είναι βασισμένος στον πασίγνωστο serial killer Ed Gein, ο οποίος λέγεται ότι έφτιαχνε μάσκες με το δέρμα των θυμάτων του.

    2. Η Κούκλα του Σατανά (1988)

    2

    Το σενάριο βασίστηκε σε μία κούκλα, τον Robert που θωρούνταν καταραμένη με μαύρη μαγεία. Ο ιδιοκτήτης της ισχυριζόταν πως όταν ήταν παιδί, η κούκλα στοίχειωνε την οικογένειά του.

    3. Αίμα στους λόφους (1977)

    3

    Σχεδόν 1.000 ανθρώπους μέσα σε 25 χρόνια είχε σκοτώσει η ομάδα κανιβάλων που ζούσε στα βουνά της Σκωτίας με είχε αρχηγό τον Alexander Sawney Bean. Η φρικιαστική ιστορία των ανθρώπων των σπηλαίων χρονολογείται τον 16ο αιώνα. Τελικά, η δράση τους ανακαλύφθηκε και καταδικάστηκαν σε θάνατο.

    4.  Η Σιωπή των Αμνών (1991)

    4

    Αν συνδυάσεις το προφίλ του Ed Gein και του Ted Bundy, τότε θα προκύψει η ιστορία του Buffalo Bill. Η σχέση μεταξύ του Lecter και της Starling είναι εμπνευσμένη από τον Budny και την Robert Keppel μία ντετέκτιβ που περνούσε πολύ χρόνο μαζί του.

    5. Κλείδωσες; (2008)

    5

    Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Bryan Bertino, ισχυρίζεται ότι εμπνεύστηκε την ιστορία του από τις συνεχείς διαρρήξεις που γινόντουσαν στη γειτονιά του όταν ήταν παιδί. Το προφίλ των εισβολέων θυμίζει τους δολοφόνους της οικογένειας Manson και το φονικό της δεκαετίας του ’70.

    6. Τρόμος στο Amityville (1979)

    6

    Μία ταινία που μιλάει για τις περιπέτειες της οικογένειας Lutz στο στοιχειωμένο τους σπίτι στο Amityville. Μία επίσης πραγματική υπόθεση την οποία είχαν αναλάβει οι ερευνητές παραφυσικών φαινομένων Ed και η Lorraine Warren. Παρεμπιπτόντως, μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε ποια είναι τα αληθινά και ποια τα φανταστικά στοιχεία της ιστορίας.

    7. Ο εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ (2005)

    7

    Anneliese Michel λεγόταν η 16χρονη Γερμανίδα η οποία στην πραγματικότητα έπασχε από σχιζοφρένεια αλλά το 1968 θεωρούταν δαιμονισμένη. Η άτυχη κοπέλα πέθανε μετά από τους εντατικούς εξορκισμούς που εκτελούσαν δύο ιερείς.

    8. Το Κάλεσμα (2013)

    IMG_6285.dng

    Οι ερευνητές παραφυσικών φαινομένων από τους οποίους εμπνεύστηκε την ταινία του ο James Wan είναι και πάλι ο Ed και η Lorraine Warren. Οι δυο τους, κατά τη διάρκεια μίας επιθεώρησης στο σπίτι της οικογένειας Perron ισχυρίστηκαν ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο από ένα σατανικό πνεύμα που λέγεται Bathsheba Sheran. Ευτυχώς, η κούκλα Annabelle στην πραγματικότητα δεν ήταν ζωντανή.

    9. Ο Χρησμός της Πεταλούδας (2002)

    9

    H ιστορία του ρεπόρτερ που εξερευνά το μυστήριο του Mothman είναι βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα John Keel. Όμως ο ίδιος ο συγγραφέας έκανε προσωπική έρευνα για τον αστικό μύθο η οποία περιλάμβανε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

    10. Άγριος Ωκεανός (2003)

    1-

    Η ταινία που μιλάει για δύο καταδύτες οι οποίοι χάνονται στη θάλασσα, είναι βασισμένη στην ιστορία του Tom και της Eileen Lonergan. Ήταν Ιανουάριος του 1998 όταν το παντρεμένο ζευγάρι χάθηκε στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Η εταιρία καταδύσεων τους έψαχνε για δύο μέρες αλλά τελικά τα ίχνη τους χάθηκαν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles