21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ξέχνα την πασιέντζα! Η Kaspersky λάνσαρε mobile game για να παίζεις στη δουλειά

    Υπάρχουν σίγουρα στιγμές που βαριέσαι στο γραφείο. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Είτε ¨περιπλανιέσαι” άσκοπα στα social media ή αν είσαι της παλιάς σχολής ρίχνεις καμιά πασιέντζα. Ετοιμάσου όμως να αλλάξεις “πλεύση”, αφού η Kaspersky κυκλοφόρησε ένα νέο video game, σχεδιασμένο για mobile συσκευές, με τίτλο [Dis]connected.

    Η διαδραστική περιπέτεια αποτελεί στην ουσία μια βουτιά στην καθημερινότητα ενός ατόμου στο άμεσο μέλλον, το οποίο καταβάλλει προσπάθεια να εξισορροπήσει με έναν υγιή τρόπο την επαγγελματική και την προσωπική ζωή του και να επιτύχει τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Προκειμένου να ενισχύσει τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, το παιχνίδι υπογραμμίζει τα οφέλη της ασφαλούς συμπεριφοράς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών γνώσεων των εργαζομένων. Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για εκπαιδευτικά έργα και έργα πολυμέσων σε εθνικό επίπεδο.

    Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky σε επαγγελματίες πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας, το 50% των επιχειρήσεων διαθέτει αυτήν τη στιγμή προγράμματα υγιεινής στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να είναι απρόθυμοι να λάβουν μέρος στα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα μέλη του προσωπικού ίσως θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να επιβαρυνθούν με τη δουλειά κάποιου άλλου, καθώς στις εταιρείες υπάρχει ένα εξειδικευμένο τμήμα που εργάζεται γύρω από αυτόν τον τομέα και απλά δεν αντιλαμβάνονται πώς η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επηρεάζει τη ζωή τους. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και όταν έχουν ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχουν διδαχθεί τις βέλτιστες πρακτικές, εξακολουθούν να ενεργούν όπως πριν ολοκληρώσουν την εκπαίδευση.

    Το παιχνίδι [Dis]connected

    Στο παιχνίδι [Dis]connected οι παίκτες ζουν μια μέρα (24 ώρες) στο μέλλον, σε μια εποχή όπου οι έξυπνες συσκευές είναι σε θέση να μαγειρεύουν πρωινό, ενώ τα υποβρύχια σπίτια και η ανθρώπινη επαύξηση (human augmentation) έχουν γίνει κοινός τόπος. Παρά την τεχνολογική πρόοδο, εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του σήμερα. Για παράδειγμα, ο χαρακτήρας του παιχνιδιού οφείλει να λύσει ταυτόχρονα μια σειρά από επαγγελματικά και επιχειρηματικά καθήκοντα. Λατρεύει να εργάζεται σε έναν πρωτοποριακό κατασκευαστή εμφυτευμάτων. Ωστόσο, πρόκειται να εξαγοραστεί από έναν ανταγωνιστή και οι όροι της εξαγοράς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο επιτυχώς θα εκπληρωθεί η αποστολή του παίκτη. Στην προσωπική του ζωή, στόχος είναι να μην χωρίσει με το/τη σύντροφό του, ο οποίος στεναχωριέται που περνούν λιγότερο χρόνο μαζί, διατηρώντας παράλληλα καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και παραμένοντας παραγωγικός.

    Η δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του παιχνιδιού είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles