18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ξεγελώντας τον αισθητήρα ίριδας του Samsung Galaxy S8 με μια φωτογραφία (video)

    Οι νεότερες κυκλοφορίες της κορεατικής εταιρείας, τα Samsung Galaxy S8 και S8+, αποτελούν συσκευές με πλούσια χαρακτηριστικά ασφαλείας και κλειδώματος. Έτσι διαθέτουν και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, και σαρωτή ίριδας ματιού και αναγνώριση προσώπου. Μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε βιομετρικό χαρακτηριστικό σας για να “ασφαλίσετε” τις συσκευές σας ή και ένα από τα κλασικά PINs, passwords, patterns…

    full

    Η αναγνώριση προσώπου αποδείχθηκε ανεπαρκής από την πρώτη, σχεδόν, μέρα παρουσίασης των συσκευών, καθώς χρήστες κατάφεραν να την ξεγέλασαν χρησιμοποιώντας μια απλή φωτογραφία του καταγεγραμμένου προσώπου. Ο σαρωτής ίριδας, όμως, φάνηκε να είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος κλειδώματος, καθώς παρέμενε αξιόπιστος… μέχρι σήμερα!

    Κι όμως μια ομάδα ερευνητών από το Chaos Computer Club απέδειξαν πως μπορεί να παρακαμφθεί και αυτή η μέθοδος και μάλιστασχετικά εύκολα! Το μόνο που χρειάστηκαν ήταν μια φωτογραφία από μέση απόσταση (3-4 μέτρων) του προσώπου του χρήστη, ενώ αυτός “κοιτούσε” την κάμερα. Αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης, καθώς θα πρέπει να μην αντιληφθεί το ότι κάποιος τον τραβά φωτογραφία. Η φωτογραφία έπρεπε να ληφθεί με το IR mode της φωτογραφικής, καθώς και το iris scanner χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες, ώστε να διακρίνει την ίριδα και στο σκοτάδι. Έπειτα, εκτύπωσαν τη φωτογραφία σε φυσικό μέγεθος με laser εκτυπωτή και τοποθέτησαν έναν απλό φακό επαφής των λίγων ευρώ, ακριβώς πάνω στην εκτυπωμένη ίριδα. Το Galaxy S8 του πειράματος ξεκλείδωσε σε κλάσματα του δευτερολέπτου…

    Αυτό αποδεικνύει πως, εν τέλει, καμία μέθοδος δεν είναι απόλυτα ασφαλής και πως όλες μπορούν να παρακαμφθούν χωρίς τη φυσική σας παρουσία. Και αν παρακάμφθηκε η ασφάλεια του Galaxy S8, τότε κανένα smartphone δεν είναι αρκετά ασφαλές. Προσοχή, λοιπόν, στα πολύτιμα δεδομένα σας!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles