20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ξεκίνησε από χθες η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για το νέο Σχέδιο Εργοδότησης Ανέργων

    Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα (8 Νοέμβριου) η υποβολή αιτήσεων για το νέο Σχέδιο Παροχής Κινήτρων σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων. Τα κίνητρα αφορούν την επιδότηση μέρους του μισθολογικού κόστους του ατόμου που θα προσληφθεί. Για τον υπολογισμό του ύψους της χορηγίας θα ακολουθείται η μέθοδος των απλουστευμένων μορφών κόστους.

    Η χορηγία θα παραχωρείται για τους πρώτους δέκα (10) μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για διατήρηση της εργοδότησης του απασχολούμενου για δύο (2) πρόσθετους μήνες χωρίς επιχορήγηση. Η μονάδα κόστους για το συγκεκριμένο Σχέδιο Χορηγιών, καθορίστηκε στα €34/εργάσιμη ημέρα και αντιστοιχεί στο ύψος της χορηγίας που θα λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος για κάθε εργάσιμη μέρα που θα συμπληρώνει ο επωφελούμενος, ανεξαρτήτως του πραγματικού μισθολογικού κόστους που επιβαρύνεται ο εργοδότης/δικαιούχος.

    Ο Οδηγός Εφαρμογής του Σχεδίου, καθώς και το Έντυπο της Αίτησης Υποβολής Πρότασης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας (http://www.mlsi.gov.cy/dl), και την ιστοσελίδα της ΓΔ ΕΠΣΑ (http://www.structuralfunds.org.cy).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles