13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησε η… κατρακύλα για τα NFTs! Ξεπερνά το 90% η πτώση στις πωλήσεις

    Τα τελευταία χρόνια, τα NFTs μπήκαν στη ζωή μας και σχεδόν καθημερινά ακούμε για αγοραπωλησίες εκατομμυρίων, που πολλές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε. Η τάση μάλιστα αυτή γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη ν μέσω πανδημίας, μήπως όμως πρόκειται για μια φούσκα που αργά ή γρήγορα θα σκάσει;

    Η αγορά των  NFTs ή αλλιώς των ψηφιακών “έργων τέχνης” άρχισε να καταρρέει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NonFungible, οι πωλήσεις τους έπεσαν στις 19.000, δηλαδή συρρικνώθηκαν κατά 92% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο, που είχαν φτάσει περίπου τις 225.000 την ημέρα. Παράλληλα, ο αριθμός των ενεργών wallets μειώθηκε επίσης κατά 88% στις 14.000 την περασμένη εβδομάδα, τη στιγμή που το Νοέμβριο ανερχόταν σε 119.000.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο NFT, πρόκειται για ένα συλλεκτικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο (ή επενδυτικό αγαθό, ανάλογα με την μετάφραση του όρου asset αλλά και το πώς το αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του), το οποίο έχει αξία τόσο ως μια εναλλακτική μορφή cryptocurrency, αλλά και ως μια μορφή τέχνης ή πολιτιστικού προϊόντος. Όπως η τέχνη συχνά θεωρείται ως επένδυση, έτσι έχουν αποκτήσει ανάλογη αξία/ βαρύτητα και τα NFTs.

    Διαβάστε επίσης:

    Twitter: Θα υπάρξουν τελικά χρεώσεις μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ; (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles