16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησε η παραγωγή του M2, του next-gen silicon chip της Apple!

    Οι περισσότεροι tech experts συμφωνούν ότι το M1, το πρώτο silicon chip τα πήγε περίφημα, καθώς οι επιδόσεις του κατάφεραν να πείσουν πολλούς users. Το συγκεκριμένο λανσάρισμα μπορεί να θεωρηθεί game changer για την Apple, η οποία πλέον μπορεί να στηρίξει πλήρως το line-up των Mac (και όχι μόνο) στο εν λόγω chip και όχι στις λύσεις της Intel. Και παρόλο που το M1 δεν μετράει πολλούς μήνες ζωής, έφτασε η στιγμή να γνωρίσουμε και τον «διάδοχο» του, καθώς όπως έγινε γνωστό από το report του Nikkei, οι μηχανές στα εργοστάσια της TSMC έχουν ανάψει για τα καλά!

    Όπως έγινε γνωστό, ήδη το M2 έχει φύγει από τη φάση του σχεδιασμού και έχει περάσει στο στάδιο της παραγωγής, με τα πρώτα chipsets να είναι έτοιμα για να αποσταλούν στα εργοστάσια συναρμολόγησης που συνεργάζονται με την Apple μέσα στον Ιούλιο του 2021. Τα M2 θα βασίζονται στην αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας, με την TSMC να προχωράει στην ανάπτυξη chips που είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία στα 5 νανόμετρα. Φυσικά, η SoC φιλοσοφία δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς και ο διάδοχος του M1 θα είναι ένα ολοκληρωμένο system-on-a-chip, το οποίο θα διαθέτει CPU, GPU και AI επεξεργαστές. H λογική μας λέει ότι τα νέα M2 chipsets θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά MacBook  Air, MacBook Pro, Mac Mini και στα νεότερα 24ιντσά iMac computers, καθώς με βάση το πλάνο που τρέχει η Apple, μέχρι τα τέλη του 2022 θα πρέπει να έχει απαλλαγεί για πάντα από τη σχέση της με τους επεξεργαστές της Intel. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό για τις δυνατότητες τους, οπότε θα πρέπει να κάνουμε λίγους μήνες υπομονή για να δούμε τι… ψάρια πιάνουν!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles