19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση χορηγίας εγκατάστασης φωτοβολταϊκού για φόρτιση Ηλεκτρικού Οχήματος

    Άρχισε από χθες (Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022) η υποβολή αιτήσεων για το Σχέδιο Χορηγιών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για φόρτιση ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος τύπου plug-in.

    Το συγκεκριμένο Σχέδιο είχε προκηρυχθεί από τις 20 Απριλίου 2022 και πέραν της  εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος, παρέχει τη δυνατότητα στους δικαιούχους για αγορά και εγκατάσταση φορτιστή, μετατροπή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της οικίας από μονοφασική σε τριφασική και αγορά μπαταρίας για αποθήκευση της ενέργειας που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα.

    Δικαιούχοι του σχεδίου είναι φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε οικία και είτε οι ίδιοι, είτε άλλο άτομο που διαμένει μόνιμα μαζί τους και έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με αυτούς, είναι ιδιοκτήτης  ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος τύπου plug-in.

    Το ύψος της χορηγίας ανέρχεται στα €750 ανά kW, με μέγιστο ποσό χορηγίας ανά όχημα τα €1.500.

    Οι προαιρετικές δαπάνες χρηματοδοτούνται ως εξής:

    • Αγορά και εγκατάσταση φορτιστή, €600.
    • Μετατροπή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της οικίας από μονοφασική σε τριφασική, €450.
    • Αγορά/εγκατάσταση μπαταρίας, €750 ανά kWh, με μέγιστο ποσό χορηγίας ανά αίτηση €2.000.

    Ο προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται στο €1,5 εκατ. Το Σχέδιο έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2022 (ημερομηνία σύνδεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος) και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

    Το εν λόγω Σχέδιο Χορηγιών περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος_το_αύριο» για την περίοδο 2021-2026 και χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Περισσότερες  πληροφορίες για το Σχέδιο και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ: www.resecfund.org.cy/ev_charging_2022.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles