18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2019: Έως τις 15 Μαρτίου η διαδικασία υπόδειξης υποψηφιοτήτων

    kipriaka brabeia erebnas cyprus

    Με σκοπό την επιβράβευση της έρευνας στην Κύπρο, και του έργου νέων διακεκριμένων ερευνητών του τόπου που έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα προκηρύχθηκαν και φέτος από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας οι Διαγωνισμοί «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2019» και «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2019».

    Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2019» απονέμεται σε επιστήμονες με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία που τιμούν την Κύπρο μέσα από την υψηλής ποιότητας και αντίκτυπου ερευνητική τους δραστηριότητα. Για το 2019 η απονομή του Βραβείου θα γίνει στον τομέα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Social Sciences & Humanities).

    Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2019» απονέμεται σε νέους/νέες ερευνητές/τριες που έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας ερευνητική δραστηριότητα, από τα πρώτα στάδια της ερευνητικής τους καριέρας, σε μία από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Επιστήμες Ζωής, Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Oι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου με μέγιστη ερευνητική εμπειρία επτά ετών. Στους νικητές όλων των κατηγοριών θα απονεμηθεί ως βραβείο έργο τέχνης το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για τους Διαγωνισμούς. Παράλληλα, επιδιώκοντας την έμπρακτη υποστήριξη των νέων ερευνητών, στους νικητές της εν λόγω κατηγορίας θα παραχωρηθεί χορηγία ύψους €60,000 για τη συνέχιση της ερευνητικής σταδιοδρομίας τους.

    Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι/ες, θα πρέπει να προταθούν από άλλο άτομο, μέσω της διαδικασίας υπόδειξης υποψηφιότητας που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2019, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν μέσα από ειδική διαδικασία αξιολόγησης, με βάση το έργο που έχουν επιτελέσει, τα επιτεύγματά τους και τον αντίκτυπο αυτών. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα υπόδειξης όσων υποψηφίων επιθυμεί και για τις δύο κατηγορίες. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://iris.research.org.cy

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles