20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ETSI, στη Γαλλία

    Στη «μικρή Silicon Valley» της Κυανής Ακτής, τη Σοφία Αντίπολις της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 27 – 29 Νοεμβρίου 2023, η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών (ETSI), πλήρες μέλος του οποίου είναι και ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS).

    Την Κύπρο εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Τυποποίησης του CYS κ. Πάμπος Καμμάς και ο αρμόδιος Λειτουργός Τυποποίησης κ. Ιωσήφ Καρής, οι οποίοι μετείχαν επίσης και στη Συνεδρία της Συνόδου των Εθνικών Οργανισμών Τυποποίησης της Ευρώπης (NSO Meeting).

    Η Γενική Συνέλευση περιλάμβανε αρκετά σημαντικά θέματα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 250 περίπου συνέδρων, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά. Εκτός από τα μέλη του ETSI, τα οποία αποτελούνται από Εθνικούς Οργανισμούς Τυποποίησης της Ευρώπης, Διαχειριστές Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, ιδιωτικές εταιρείες του τομέα από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, αρμόδια Υπουργεία και Ρυθμιστές Τηλεπικοινωνιών, στη Συνέλευση έλαβαν επίσης μέρος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του European Free Trade Association (EFTA), των CEN και CENELEC, των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τυποποίησης Καταναλωτών και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

    Τα θέματα που κάλυψε η Γενική Συνέλευση ήταν η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου νέου Οικονομικού Συμβουλίου, η προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή, η έγκριση του προϋπολογισμού 2024 και τριετίας, η ανασκόπηση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της χρονιάς, καθώς και η εξαγγελία του Προγράμματος Εργασίας του Οργανισμού για το 2024..

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η τροποποίηση του Καταστατικού και των εσωτερικών διαδικασιών και κανονισμών του ETSI ως φυσικό επακόλουθο της πρόσφατης τροποποίησης του Ε.Κ. 1025:2012 περί Ευρωπαϊκής Τυποποίησης.

    Στο περιθώριο της Συνέλευσης, η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις και προτάσεις συνεργασίας με άλλες εθνικές αντιπροσωπείες και παρευρισκόμενους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τόσο για θέματα επικοινωνιών και τεχνολογίας όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος της τυποποίησης και της ποιότητας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles