20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: τίμησε τον Αντιστράτηγο Δ. Ζερβάκη για την αφοσίωσή του στην ποιότητα

    Για την πολύχρονη, ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία του με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS) στη διαρκή προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας στην Εθνική Φρουρά, τιμήθηκε με ειδική διάκριση ο τέως Αρχηγός, Αντιστράτηγος (ε.α.) Δημόκριτος Ζερβάκης, Επίτιμος Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EUOHQ.

    Σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 17 Νοεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYS κ. Δημήτρης Βάκης επέδωσε στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη το βαρύτιμο ορειχάλκινο Τάλαντο της Κύπρου, στην παρουσία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης του Οργανισμού, του νυν ΑΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα και του Ταξίαρχου Χάρη Γεωργίου, Διευθυντή του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας ως εκπρόσωπος του Υπουργού Άμυνας.

    Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του CYS αναφέρθηκε στο ιστορικό που ένωσε τους δρόμους των δύο από την εποχή που ο τέως Αρχηγός υπηρετούσε στην Κύπρο ως Επιτελάρχης και την κοινή αφοσίωση στην ποιότητα. Αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα των χρόνων αυτών βάσει συγκεκριμένου πλάνου δράσης στηριζόμενοι στο Πλαίσιο Συνεργασίας CYS – Υπουργείου Άμυνας & Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΥΠΑΜ/ΓΕΕΦ), το οποίο υπογράφηκε σε ανώτατο επίπεδο το 2021. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί σε δράσεις στις οποίες έχουν από κοινού δεσμευτεί να υλοποιηθούν και βρίσκονται σε στάδιο προγραμματισμού ή υλοποίησης.

    Στην αντιφώνησή του ο κ. Ζερβάκης, αφού ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή που του αποδόθηκε από τον CYS, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της τυποποίησης, της εφαρμογής των προτύπων στη διαλειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και υλικών, στην καινοτομία της σύγχρονης τεχνολογίας, στις προμήθειες υλικών και στις αγορές, αλλά και για τη χρησιμότητα εφαρμογής ολικής ποιότητας στον αμυντικό τομέα. Είπε ότι, όπου υπηρετούσε στη διάρκεια της θητείας του, τα θέματα της ποιότητας βρίσκονταν πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του αφού αποτελούν συστατικό επιτυχίας για την επίτευξη όλων των στόχων για την υγιή λειτουργία της Άμυνας παντού.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έκτισε και πάντα διατηρούσε κι ανέπτυσσε με τον CYS και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι και η νέα Ηγεσία της Εθνικής Φρουράς θα συνεχίσει και θα αναπτύξει περαιτέρω αυτή τη συνεργασία προς όφελος της Κυπριακής κοινωνίας γενικότερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles