16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κύπρος: 23η στις ταχύτητες mobile internet, υστερεί όμως στις συνδέσεις μέσω σταθερών δικτύων (101η θέση)

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla, για τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ταχύτητες του mobile Internet στη χώρα μας, κατατάσσουν την Κύπρο στην 23η θέση (υποχώρησε κατά 2 θέσεις) ανάμεσα σε 139 κράτη σε όλο τον κόσμο. Σε ότι αφορά τις ταχύτητες του σταθερού Internet, η Κύπρος διαχρονικά υστέρει σε επιδόσεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη και καταλαμβάνει την 101η θέση (υποχώρησε κατά 2 θέσεις) ανάμεσα σε 181 κράτη σε όλο τον κόσμο.

    Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία της Ookla, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στις μετρήσεις των ευρυζωνικών συνδέσεων, η μέση ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 68 Mbps στη λήψη δεδομένων (download) και στα 14,19 Mbps στην αποστολή (upload). Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας για την σταθερή ευριζωνικότητα, η μέση ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω δικτύων σταθερής τηλεφωνίας για τον Σεπτέμβριο ήταν στα 34,46 Mbps για το download και στα 17,57 Mbps για το upload, επιδόσεις που είναι οι καλύτερες που είχε ποτέ η χώρα.

    Στην κορυφή της λίστας των χωρών με το πιο γρήγορο mobile Internet διεθνώς, βρίσκονται η Νορβηγία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Κίνα και η Ολλανδία, οι οποίες καταγράφουν μέσες ταχύτητες άνω των 105 Mbps (στη λήψη δεδομένων).

    Στην πρώτη θέση της λίστας για τα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα βρίσκεται η Χιλή με μέση ταχύτητα download τα 217,43 Mbps, με τη Σιγκαπούρη να ακολουθεί με 215,83 Mbps και την Κίνα να ακολουθεί με 196 Mbps. Τελευταίες στην ίδια κατάταξη τερματίζουν η Κούβα, το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles