19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κύπρος και Ιρλανδία, συναινούν στην καθιέρωση ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 15% για τα εταιρικά κέρδη

    Κύπρος και Ιρλανδία, παρά τα όποια επιχειρήματα προέβαλλαν έως τώρα, υποχρεώθηκαν τελικά να συναινέσουν και να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο ΟΟΣΑ για την αναμόρφωση του διεθνούς φορολογικού πλαισίου και την καθιέρωση ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 15% για τα εταιρικά κέρδη.

    Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου με σχετική ανακοίνωση του δηλώνει πως στηρίζει την επίτευξη της συμφωνίας και θα εργαστεί εποικοδομητικά συμμετέχοντας ενεργά στις αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. για τη θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου που θα προβλέπει την εισαγωγή του παγκόσμιου συντελεστή φορολογίας εταιρειών 15% διασφαλίζοντας έτσι ένα υγιές πλαίσιο ανταγωνισμού και δίκαιης φορολόγησης.

    Σε αντίστοιχη ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη και η Ιρλανδία αναφέρει πως θα εφαρμόσει τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί σε επίπεδο ΟΟΣΑ, δηλώνοντας παράλληλα πως θα εγκαταλείψει τον εξαιρετικά χαμηλό φορολογικό συντελεστή 12,5%, χάρη στον οποίο η Ιρλανδία έγινε πανευρωπαϊκή έδρα κολοσσών όπως οι Google, Facebook και Microsoft.

    Οι Κυπριακές Αρχές αναμένουν το τελικό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα λάβουν χώρα στη συνάντηση των G20, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών νομοθετικών πρωτοβουλιών εντός του 2022.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles