16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κύπρος και Σερβία θα συνεργαστούν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

    Υπεγράφη την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, στο Βελιγράδι, το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Επιτρόπου Επικοινωνιών, κ. Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τόσο την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας («ΑΨΑ) όσο και το Γραφείο Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων («ΓΕΡΗΕΤ») της Κύπρου και του κ. Dragan Pejović, Διευθυντή της Ρυθμιστικής Αρχής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών («RATEL») και του Εθνικού Κέντρου για την Πρόληψη Κινδύνων για την Ασφάλεια των Πληροφοριών και Συστημάτων Επικοινωνίας (“SRB-CERT”) της Σερβίας.

    Αναγνωρίζοντας τη σημασία της επίτευξης συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για την αντιμετώπιση προκλήσεων και απειλών στον κυβερνοχώρο, συμφωνήθηκε όπως συναφθεί το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας.

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας στοχεύει στην αύξηση του επιπέδου εμπειρογνωμοσύνης και ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, καθώς και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, προκειμένου να προστατευθούν, να βελτιωθούν και να ενισχυθούν τα επίπεδα κυβερνοασφάλειας και να επιτευχθεί αποτελεσματική συνεργασία σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles