18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Κυριαρχία της Apple στην αγορά των wearables το 1ο τρίμηνο του 2017, δεύτερη η Samsung

    Η Apple διατηρεί την 1η θέση στο χώρο των wearables, όπου το Apple Watch κυριαρχεί στην αγορά με συντριπτικό ποσοστό. Έτσι, τα στατιστικά που δημοσίευσαν οι ερευνητές της Strategy Analytics, δείχνουν ότι το Cupertino κυριαρχεί και το 1ο τρίμηνο του 2017, με συντριπτικό μερίδιο αγοράς της τάξεως του 50-53%. Η 2η θέση ανήκει στη Samsung με ποσοστό 12,8%, η οποία ξεπέρασε τη Fitbit που κατέληξε με 12,2%.

    watch-apple

    Τα παραπάνω ποσοστά είναι εύλογα σε ένα βαθμό, καθώς αφορούν την αξία των πωληθέντων wearables. Αν δούμε την κατάσταση από πλευράς αριθμού συσκευών, η Apple παραμένει 1η αλλά με το σαφώς μικρότερο 16%, καθώς η Xiaomi έχει μπει δυνατά στην αγορά με τα πολύ φθηνά wearables της (όπως το Mi Band 2) και έχει το 15,5% της πίτας, με τη Fitbit να έρχεται 3η (12,3%).

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles