18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κυβερνήσεις χρησιμοποιούν το Facebook για προπαγάνδα διαδίδοντας παραπλανητικές πληροφορίες και ψευδολογίες για γεωπολιτικούς σκοπούς

    facebook-app

    Την πλατφόρμα του Facebook εκμεταλλεύονται κατά καιρούς διάφορες κυβερνήσεις  για να κάνουν προπαγάνδα, δήλωσε πρόσφατα η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας μέσα από πρόσφατη έκθεση που δημοσιοποίησε.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, ορισμένες κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκοντας να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη σε άλλες χώρες, όπως κατά τη διάρκεια των αμερικανικών και γαλλικών προεδρικών εκλογών. Για τον λόγο αυτόν, το Facebook δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση τέτοιου είδους «επιχειρήσεων πληροφοριών».

    Στην έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, παρουσιάζονται λεπτομερώς τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες κυβερνήσεις και οργανισμοί επιδιώκοντας να διαδώσουν παραπλανητικές πληροφορίες και ψευδολογίες για γεωπολιτικούς σκοπούς.

    Αυτές οι προσπάθειες ξεπερνούν τις «ψευδείς ειδήσεις», αναφέρει στην έκθεση της η εταιρεία, αφού περιλαμβάνουν τη διάδοση αναληθών πληροφοριών, τη στοχοποιημένη συλλογή δεδομένων και τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών οι οποίοι χρησιμοποιούνται ώστε να ενισχύσουν μια συγκεκριμένη άποψη, να σπείρουν τη δυσπιστία και να προκαλέσουν σύγχυση.

    «Πρέπει να διευρύνουμε την ασφάλεια πέραν της παραδοσιακής καταχρηστικής συμπεριφοράς, όπως η παραβίαση λογαριασμών, το κακόβουλο λογισμικό, τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τις οικονομικές απάτες, ώστε να συμπεριλάβουμε και άλλες πιο ύπουλες μορφές κατάχρησης, όπως οι προσπάθειες για χειραγώγηση του πολιτικού λόγου και της εξαπάτησης των πολιτών», αναφέρεται στην έκθεση.

    Στην προσπάθειά του να περιορίσει τις «επιχειρήσεις πληροφοριών», το Facebook ανέστειλε τη λειτουργία τουλάχιστον 30.000 λογαριασμών στη Γαλλία πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η εταιρεία αναφέρει στην έκθεση ότι ήταν υψίστης σημασίας η απομάκρυνση ύποπτων λογαριασμών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles